ALEŠ BRŽAN: "Slišali smo vas!" (VIDEO)

Koper

V supervolilnem letu, ko nas različni znani in manj znani obrazi vsak dan znova prepričujejo, da je vsaka naslednja nedelja zgodovinsko pomembna, smo ljudje politike siti. Preprosto je obljub preveč in rezultatov premalo. Tudi zato vas v Listi Aleša Bržana v tej volilni kampanji niso nadlegovali z velikimi obljubami. Ker imajo rezultate.

Verjamejo, da ste sami zaznali razvojni preboj Kopra v zadnjih štirih letih. Da ste okoli sebe opazili številne nove in prenovljene zgradbe, da ste sami preizkusili novo plažo, da ste videli nova parka in drevesa, da ste peljali svoje otroke v nove šole ali prenovljen vrtec, da ste parkirali v novi parkirni hiši ali nakupovali na novi tržnici, da ste se popeljali s Kurjerco ali večjo električno Kurjero do nove avtobusne postaje, da ste popili kavico v prenovljeni Loggii ali si ogledali razstavo v Libertasu. Morda je bil prav vaš predlog izglasovan v okviru participativnega proračuna, morda so prenovili prav vašo ulico ali cesto do vašega kraja.

Niso vam vsiljevali svoje resnice, zanimala jih je vaša. Veliko so se pogovarjali z vami v tej kampanji in slišali vaše skrbi in želje. Tudi program so spisali v sodelovanju z vami. Vanj so umestili vse, kar verjamejo, da bodo izpeljali v prihodnjih štirih letih.

Všeč vam je obmorski park, zato ga bodo podaljšali vse do meje z Izolo, ob tem pa prenovili še kopališče Žusterna in to območje povezali z dvigalom na Markovec.

Potrebujete stanovanja, zato bodo po zaključku soseske Nova Dolinska s 166 javnimi najemnimi stanovanji prihodnje leto takoj začeli s projektom še ene takšne soseske s 170 javnimi najemnimi stanovanji in stolpičem z oskrbovanimi stanovanji na Olmu.

Zelo vam je pomembno zdravje, zato bodo zgradili novi zdravstveni center v urbanem središču Barka.

Veseli ste, da je v Kopru zdaj več parkirišč, pogrešate pa jih v bližini svojih blokov. Zato bodo že prihodnje leto prenovili garažno hišo Markovec, uredili novo parkirišče nad Kvedrovo in razširili parkirišče pod Benčičevo. Nadgradili bodo garažno hišo Prisoje in še eno parkirišče uredili na Ulici Istrskega odreda.

Skrbijo vas podnebne spremembe in pomanjkanje pitne vode. Zato so v teh dneh že vzpostavili povezavo med Miljskim vodovodnim sistemom in Rižanskim vodovodom na Sv. Barbari, s povezavo vseh primorskih vodovodov v prihodnjih letih pa bodo varno vodooskrbo slovenske Istre zagotovili vsaj za nekaj desetletij. Za namakanje kmetijskih površin bodo aktivirali Vanganelsko jezero.

Prisluhnili bodo naravi in sivo infrastrukturo urbanih naselij nadomeščali z zeleno, na podeželju pa gradili novo. Izvedli bodo renaturacijo Badaševice, energetsko samooskrbo pa zagotavljali z gradnjo sončnih elektrarn na javnih objektih. Najprej bodo s paneli pokrili novo Parkirno hišo Sonce.

Predvsem pa bodo občino še naprej vodili v sodelovanju z vami. Odločitve občine, ki jih aktivno sooblikujete občanke in občani, so se izkazale kot veliko boljše od tistih, ki jih je nekoč v Kopru vsiljevala oblast. Dokazali so si, da je politika bolj učinkovita v demokratičnem dialogu z javnostjo. Da skupnost doseže več, ko sodeluje.

Zavedajo se, da v kampanji niso dosegli vseh. Politika me ne zanima, ste jim povedali prepogosto. Razumeli so tudi vas. Ker vodijo politiko, ki jo zanimate vi.

"V nedeljo obkrožite številko 10 za Listo Aleša Bržana in 6 za Aleša Bržana ter podprite nadaljnji hiter in učinkovit predvsem pa vključujoč in trajnosten razvoj Mestne občine Koper. Hvala za vaše zaupanje in vaš glas," zaključuje Aleš Bržan.