ALEN RADOJKOVIČ NA IZJAVO MIŠIČA: "Očitno bom štiri leta kriv za vse, tudi za to, da sonce vzhaja in zahaja vsak dan"

Piran

Potem, ko smo razkrili zgodbo glede sistema plačevanja parkirnine preko sms sporočil v Piranu, ta očitno zelo odmeva. Najprej se nam je oglasil aktualni direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič, danes pa je svojo plat zgodbe povedal oziroma komentiral še Mišičev predhodnik na direktorskem mestu Alen Radojkovič, ki ga je Mišič v svojem odzivu izpostavil.

Kot je za naš portal povedal Radojkovič, je bilo javno naročilo po postopku oddaje naročila majhne vrednosti oddano 26. aprila letos. Postopek je vodila tričlanska komisija, ki so jo sestavljali stroka, pravnik in finance. "Bila sta dva ponudnika. Kot je bilo zapisano, en ponudnik ni imel ustrezne dokumentacije. Prijavitelj, ki je bil izločen, se je pritožil. Rezultat je jasen in transparenten. Med tem časom se je obstoječemu dobavitelju začasno podaljšala pogodba. V nasprotnem primeru sistem ne bi deloval," je povedal Radojkovič in dodal:

"Ne sprejmem izjave, da je to bila moja napačna poslovna odločitev. Vse postopke so vodile strokovne službe. Strokovne službe so predlagale, kakšen sistem plačevanja želijo imeti in kaj je najbolj sprejemljivo za občane in turiste. Očitno se bo Gašpar Mišič naslednja štiri leta njegovega mandata vlekel name in bom očitno kriv tudi zato, da vsak da vzhaja in zahaja sonce!"

Mišič je namreč včeraj za naš portal dejal: "Gre za poslovno odločitev pred mojim nastopom mandata, pod vodstvom Alena Radojkoviča. Ko sem pa izvedel za ta primer, sem tudi sam vprašal, zakaj vendarle niso izbrali cenejšega ponudnika. Odgovor je bil, da zaradi nepopolne dokumentacije. Zame je pomembno samo, da sistem deluje in za en procent provizije zaradi mene lahko delajo do upokojitve. Očitno gre za še eno napačno poslovno odločitev mojega predhodnika."

Easypark že skrbi za sistem plačevanja parkirnine preko sms sporočil v piranski občini, razlog za novo javno naročilo pa je bil potek pogodbe z občino. Po prvotni odločitvi, da ponovno izberejo Easypark, so odločili, da bodo izbrali 2Mobile, ker naj bi bila ponudba Easyparka nedopustna. Iz predloženega gradiva naj ne bi bil razviden način plačevanja preko SMS sporočil in preko aplikacije, niti naj ne bi bila razvidna uporaba in delovanje nadzornega programa. Kako, ko pa gre za sistem, ki ga v piranski občini že uporabljajo in deluje?

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  31 .07. 2019 ob  19: 45
25
Hamler! Zelo prav ste napisali. Lp
Hamler |  31 .07. 2019 ob  19: 29
40
Gospod Misic cas je, da se zacne podjetje pobirat iz tako imenovanih financnih dolgov. V kolikor je kot navaja clanek, bil opravljen razpis in nekdo ni izpolnil pogojev ter padel na izlocitvenem faktorju, je pac padel. V kolikor se govori, da bi moral po tem takem dobiti ta, ki ima nizjo ceno, kljub izlocitvenemu dejavniku, lahko mu enostavno govorimo naklep k dogovarjanju. Tako da prosim, take neumnosti bi lahko rekel, da so plod prelaganje odgovornosti za resitev podjetja. Sirsa javnost ve za dolgoletne tezave druzbe, ce ste kot direktor sposoben podjetje sanirat ga dejte na profesionalen nacin. Ne zelim scititi nobenega, ampak ko nekdo prevzame funkcijo, naj zacne delat, da doseze zastavljene cilje, ne pa iskat sedaj alibi ze v naprej, da se ne bo dalo nic naredit. Hvala
Tina K. |  31 .07. 2019 ob  18: 36
20
Zdaj je moderno vsako stvar dat v medije. Kje so ljudje ki znajo vodit normalno podjetje?
Smeti in okolica, pa čakajo na...?
Tiramola  |  31 .07. 2019 ob  15: 08
27
Genio, bodi pozoren na Radojkovica, Gasparija in hisnega kooperant. Ti lupio občane. Transparentnost, transparentnost Genio. Nimas nadzora.....