ALBANEC S 50 EVRI SKUŠAL 'PODMAZATI' POLICISTA: Denar so mu zasegli in odvzeli prostost

Kronika

Minuli petek ob 23.00 je na mejni prehod Jelšane prišel 29-letni državljan Albanije, in sicer kot sopotnik v kombiju. Policisti so ugotovili, da mu je poteklo dovoljenje za prebivanje v Italiji. Medtem ko so preverjali njegov status v Italiji, je Albanec pristopil k policistu in mu v roke ponudil bankovec za 50 evrov. Policisti so o tem obveščali državno tožilstvo, zatem pa pri državljanu Albanije opravili varnostni pregled, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Vse fotografije so simbolične.

Pri njem so našli ponarejeno vozniško dovoljenje Albanije, hkrati pa so policisti prejeli tudi odgovor po mednarodnem preverjanju, in sicer da nima urejenega statusa v Italiji. Vozniško dovoljenje in bankovec so mu zasegli in mu odvzeli prostost. V soboto je bil s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje dajanje podkupnine in kaznivo dejanje ponarejanja listin priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje, so še sporočili s PU Koper. 

V soboto nekaj minut pred polnoči so policisti na Ravbarkomandi ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilo je bilo lani odjavljeno iz prometa v Italiji, voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 11.30 so policisti v Postojni ustavili 50-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Odrejen mu je bil tudi alkotest, ki je pokazal 0,25 mg alkohola/l izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo popoldan so imeli policisti na mejnem prehodu Podgorje v postopku 30-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 18.05 so bili koprski policisti obveščeni o požaru v Izoli. Pogorelo je stanovanje na Ulici pri velikih vratih. Nihče ni bil poškodovan, policisti pa zbirajo informacije za potrditev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija