ALBANCI LE PRIZNALI KRIVDO IN SI PRISLUŽILI LETO IN POL ZAPORA: "Ne gre za prave roparje," na sodišču trdil odvetnik Matoz

Kronika

Po dveh mesecih zanikanja se je trojica Albancev premislila in priznala krivdo za lanski poskus ropa bencinskega servisa v Povžanah, poročajo Primorske novice. Sodnica je vsakemu prisodila leto in pol zaporne kazni in po prestani kazni še tri leta izgona oz. prepovedi vstopa v Slovenijo.

Vsi trije so na začetku krivdo zanikali, pred zadnjo obravnavo pa so s tožilstvom sklenili sporazum o priznanju krivde. V sklepni besedi je tožilka Vesna Medica poudarila, da kot olajševalno okoliščino šteje mladost obtoženih, njihovo nekaznovanost in dejstvo, da ropa niso dokončali, kot oteževalno pa, da so se za rop dogovorili in pred dejanjem ukradli avtomobilski tablici.

Tudi odvetniki so opozarjali na slabo gmotno stanje obtoženih in na dejstvo, da je vse skupaj trajalo zelo malo. "Ne gre za prave roparje, ker so že ob prvem kriku uslužbenca odstopili od dejanja," je navedel odvetnik enega od trojice Franci Matoz.

Albanci so v priporu od sredine novembra, sodnico pa so zaprosili za predčasno prestajanje kazni, o čemer je ta nato že izdala sklep.

Moški, stari 18, 20 in 21 let, vsi državljani Albanije z urejenim statusom prebivanja v Italiji, so novembra poskusili oropati bencinski servis v Povžanah. Dva sta vstopila v servis in zaposleni zagrozila s pištolo, nakar je v prostor prišel njen sodelavec in moška sta pobegnila ter se z osebnim vozilom odpeljala proti Materiji. Policija je vozilo ustavila že v Postojni, trojica pa se je po postopku pred preiskovalnim sodnikom kaj hitro znašla v priporu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .07. 2020 ob  07: 01
res je, bolj škodljivi so povratniki na oblasti
enbot |  22 .07. 2020 ob  10: 41
Tako je prav, čez 3 leta pa lahko pridejo nazaj ropat in naj pripreljejo še 3 pobratene roparske bande in zaposlijo pravnike in pravosodje ter poslednično prazni Slovenski proračun!