AKTIVACIJA NATOVIH ZRAČNIH SIL: Ruska raketa preletela zračni prostor Poljske

Svet

Poljski zračni prostor je preletela ruska manevrirna raketa, izstreljena proti mestom na zahodu Ukrajine, je danes sporočila poljska vojska. Zaradi intenzivnih vojaških aktivnosti blizu ukrajinsko-poljske meje je poljska vojska zvišala stopnjo pripravljenosti.

Incident se je zgodil v času, ko ruske sile izvajajo obsežne zračne napade na Kijev in druge regije v UkrajiniKot je na družbenem omrežju X sporočilo operativno poveljstvo poljskih oboroženih sil, je ena od raket, ki so jih izstrelile ruske sile, poljski zračni prostor kršila okoli 40 sekund. Vanj je vstopila nad vasjo Oserdow na vzhodu Poljske, ves čas pa so jo opazovali z vojaškimi radarji. "Poljska vojska stalno spremlja razmere na ukrajinskem ozemlju in ostaja v stalni pripravljenosti, da bi zagotovila varnost poljskega zračnega prostora," so še sporočili.

Po incidentu je poljska aktivirala vse potrebne postopke za zagotovitev varnosti poljskega zračnega prostora. "Med drugim so bile aktivirane poljske in zavezniške zračne sile," je v svoji izjavi zapisalo operativno poveljstvo poljskih oboroženih sil.

Podoben incident se je zgodil decembra lani, ko je ruska raketa vstopila v poljski zračni prostor in ga nekaj minut pozneje zapustila v smeri Ukrajine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija