AKI, POČIVAJ V MIRU: Družina in prijatelji so se še zadnjič poslovili od glasbene legende (FOTO, VIDEO)

Svet

Danes popoldan so se na zagrebškem pokopališču Mirogoj, na Aleji velikanov, od glasbene legende Akija Rahimovskega poslovili njegovi prijatelji in družina.

Pred krsto 66-letnega pevca priljubljene skupine Parni Valjak, ki je umrl v soboto v Novem mestu, je bilo čustveno posvetilo. "Naša ulica je žalostna odkar te ni ... Ker žalostno pesem pojejo tisti, ki ostanejo," je pisalo na plakatu ob Akijevi fotografiji. Gre za verze iz znane pesmi skupine 'Moja je pjesma lagana'.

Na Akijevo krsto je bila postavljena makedonska zastava, igrala pa je makedonska ljudska pesem 'Zakaj si me rodila, mati'. Pred krsto je izstopal tudi beli venec v obliki srca, na katerem je bilo posvetilo njegove dveletne hčerke, ki jo je dobil s Slovenko Barbaro.

[UŽIVO] Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Akija Rahimovskog

[UŽIVO] Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Akija Rahimovskog Više na: https://bit.ly/3u6lW2k

Objavil/a 24sata dne Četrtek, 27. januar 2022

"Vidim veliko prijaznih obrazov, tako da vem, da mi bo odpuščeno nekaj počasnih misli. Ne vem, če je kaj težjega, kot tako boleče ločiti se s človekom. Od tiste preklete sobote razmišljam, če bi lahko bilo drugače, in vem, da ni bilo. Aki je plesal življenje, takšna energija in osebnost sta morala iti z gromkim pokom. Bil je pav in klovn, vse kar je bilo treba, in se je nesebično maksimalno dajal za tiste srečne obraze pred njim. Ko je pel žalost, so žalovale dvorane, ko je pel srečo, smo bili vsi veseli. Bil je naša lokomotiva in zdaj je moja duša prazna kot postaja, ker ni potnikov. Hitro sva potovala, prijatelj, in brez postanka, ko pride čas, ni kesanja. Težko mi je ljudje, upam, da je našel mir," je na pogrebu skozi solze povedal član Parnega Valjka Husein Hasanfendić Hus.

Čustven govor Akijeve hčerke Dine je marsikoga ganil do solz. "Nekoč si rekel, da je lahko biti visok, težko pa je biti velik," je povedala in nadaljevala: "Hvala, oče, da si me naučil, da je človek pod zvezdami le majhen. Daj, beži, tako si mi rekel, beži, hči. Teci, oče, saj jim je gor dolgčas brez tebe. Rada te imam."

Na pogrebu legendarnega pevca se je zbralo veliko njegovih glasbenih kolegov in prijateljev. "Velik človek. Eden od mojih prvih poznanstev, ko sem prišel v Zagreb. Kakršen je bil prvega dne, je bil vedno, srčen in iskren," je o preminulem pevcu za 24sata.hr povedal njegov glasbeni kolega Gibboni.

Skupina je oboževalce, ki jih je Akijeva smrt močno prizadela, prosila, da se od 66-letnika poslovijo s posvetilom, ki naj ga pustijo pri Studencu življenja pred zagrebškim Hrvaškim narodnim gledališčem, pogreba pa naj se zaradi epidemioloških ukrepov ne udeležujejo. Mnogi so na zbirnem mestu pustili sveče in cvetje.

Od Akija so se poslovili tudi v Skopju. Njegovi oboževalci že od srede zvečer prižigajo svečke na trgu Plostad in se s pesmimi poslavljajo od legendarnega pevca, pišejo hrvaški mediji.

Ob 15. uri, ko se je tudi pričel pogreb, je več kot 150 radijskih postaj po državi in v regiji zaigralo isto pesem – zadnjo, ki jo je Aki zapel, 'Ponovo'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija