AKCIJSKO ZASLEDOVANJE RAZKRILO ILEGALEN "TOVOR": Audija zaustavili šele z blokado

Kronika

V nedeljo, 31. 1. 2020, so policiste Policijske uprave (PU) Koper italijanski varnostni organi ob 19.56 obvestili, da sledijo vozilu Audi A4, koprskih registracij, ki je iz Italije, kjer so ga večkrat ustavljali, pobegnil nazaj v Slovenijo, proti Ospu. Bežeče vozilo je zapeljalo na avtocesto proti Ljubljani, mimo izvoza Kastelec v tunel, kjer so mu italijanski varnostni organi prenehali slediti. Slovenski policisti so vozilo ustavili na izvozu Divača, kjer so postavili blokadno točko. 

Fotografiji sta simbolični.

Voznik je bil 24-letni državljan Kosova, ki začasno prebiva v Sloveniji, sopotnik pa 22-letni državljan Slovenije. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku in sopotniku sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo. Z razgovori je bilo ugotovljeno, da je voznik v Italijo vstopil na Plavjah, kjer sta ga dve policijski vozili skušali takoj zaustaviti, vendar je bežal najprej v Italiji, nato pa je pobegnil nazaj v Slovenijo, kjer so bil tudi prijet, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Preostale ilegalne migracije na območju koprske PU

V soboto zvečer so policisti med krajema Butari in Galantiči ustavili osebni avto Renault Clio, hrvaške registracije, ki ga je vozil 29-letni državljan Hrvaške. V vozilu so bili še štirje državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Mejo so nedovoljeno prestopili okoli 21. ure v bližini mejnega prehoda Brezovica, pot pa peš nadaljevali do križišča Brezovica - Sirči, kjer jih je v vozilo pobral voznik. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj že odredil pripor.Ob 22. uri pa so, prav tako v soboto, v vasi Kortina ustavili osebni avto, ki ga je vozil 45-letni državljan Hrvaške, s sopotnikom, 30-letnim državljanom Hrvaške. V vozilu so bili še štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Egipta in dva državljana Iraka. Oba vodiča sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Ilirskobistriški policisti so v nedeljo zvečer obravnavali še tri državljane Afganistana, koprski policisti pa dva državljana Kosova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija