AKCIJA SADIK MARJETICE KOPER SE NADALJUJE TUDI V MAJU: Domače sadike vzgojene v škocjanskih rastlinjakih

Koper

Sezona sajenja se je letos podaljšala tudi v mesec maj. Bližajo se dnevi ledenih mož in mokre Zofke, po katerih se ravnajo tudi vrtičkarji v slovenski Istri. Po starem izročilu velja, da je potrebno predvsem za sajenje plodovk, med katere sodijo paradižnik, paprika, kumare in bučke, počakati, da minejo ledeni možje. Prav zato se je Marjetica Koper odločila, da bo obogatila izbiro in nadaljevala s ponudbo sadik do konca maja. V svojih rastlinjakih vzgajajo izključno domače sadike, ki so preverjene, odporne na bolezni, posebnega okusa in odlično uspevajo v našem okolju. Obiščete jih lahko od ponedeljka do petka med 7.30 in 18.00, ter ob sobotah med 7.30 in 13.00. Naročila pa lahko oddate tudi na elektronski naslov daniel.ban@marjeticakoper.si, ali pokličete na telefonsko številko Vrtnarije 05 66 33 783.

Marjetica Koper svoje uporabnike tudi obvešča, da se v ponedeljek, 4. maja, ponovno vzpostavlja plačljiv parkirni režim na vseh parkiriščih v njenem upravljanju. Urnik obratovanja posameznih parkirišč in cene parkiranja ostajajo enake, kot pred ukrepi. V prvem tednu bodo na najbolj frekventnih lokacijah prisotni komunalni nadzorniki, ki bodo občanke in občane opozarjali na ponovno obračunavanje parkirnine.

V ponedeljek se ponovno odpira tudi prodajno mesto Marjetice Koper na mestni tržnici, ki pa bo zaradi varnostnih razlogov začasno obratovalo v nekdanjih prostorih v hiški pri zapornicah na parkirišču za tržnico. Imetnike parkirnih abonmajev obveščajo, da v izogib gneči na prodajnem mestu, ne hitijo s podaljševanjem starih abonmajev.

Abonmaje, ki so v času ukrepov potekli, namreč lahko podaljšate vse do 15. maja. V vmesnem času pa ob parkiranju na parkiriščih, za katera abonmaji veljajo, stare obvezno postavite na vidno mesto. Poleg tega bomo imetnikom abonmajev, ki so bili v času uvedbe ukrepov še veljavni, veljavnost podaljšali za obdobje, ko abonmaja niste mogli uporabljati. To ne velja za abonmaje, ki jim je veljavnost pretekla pred 16. marcem.