AKCIJA BREZPLAČNEGA PREVZEMA IN ODVOZA NEVARNIH ODPADKOV SE NADALJUJE: Ne zamudite teh terminov!

Koper

V torek, 16. junija, se v Mestni občini Koper nadaljuje akcija brezplačnega prevzema in odvoza nevarnih odpadkov. Do sobote, 20. junija, bo premična zbiralnica Marjetkomobil, obiskala še preostalih devet krajevnih skupnosti. Nevarne odpadke boste lahko oddali v Krajevnih skupnostih Črni Kal, Podgorje, Zazid, Rakitovec, Gračišče, Gradin, Marezige, Boršt in Šmarje.

Na Marjetici Koper so zelo zadovoljni z odzivom v prvem tednu akcije. V Kopru in Ankaranu so imeli polne roke dela, predvsem jih veseli, da občanke in občani vestno ločujejo tudi tako specifične odpadke. Kljub slabšemu vremenu je bil odziv zelo dober in dejstvo, da olje ne bo romalo v kanalizacijo ali zdravila v črn zabojnik, je zelo razveseljujoče.

Medtem so vsi občani vključeni v redni odvoz komunalnih odpadkov ob položnici prejeli tudi letak z lokacijami in urnikom prevzema. Preverite, kdaj bo Marjetkomobil v vašem kraju in oddajte stare akumulatorje, baterije, zdravila, kozmetične izdelke, čistila, barve, spreje, motorna in jedilna olja ter neonska in halogenska svetila.

Na spletni strani https://abecednik.marjeticakoper.si/ lahko občanke in občani tudi preverite, kam sodijo vaši odpadki. V kolikor odgovora ne boste dobili, odpadek preprosto vpišete v prazno polje in ga bodo na Marjetici primerno razvrstili. Za vsa vprašanja ostajajo na voljo na telefonski številki 05 66 33 700 ali prek elektronske pošte info@marjeticakoper.si.