AGRESIVNEŽ V KOPRSKI TRGOVINI: Artikle zbasal v nahrbtnik, nato se je spravil na trgovko

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 192 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tatvino in tri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali šestkrat, obravnavali so tudi tri požare.

V eni od koprskih trgovin so imeli agresivnega obiskovalca. Prodajalka je posumila, da je vzel artikle, zato je stresla vsebino njegovega nahrbtnika, v katerem je bilo res več kosov oblačil, ki jih je zadržala. Moški jo je zmerjal in žalil, pobral nahrbtnik, zapustil trgovino in se odpeljal s kolesom. Policisti so ga izsledili, izdali so mu plačilni nalog.

V vasi Škrbina pri Sežani je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je več tehničnih aparatov (sesalec, razvlaževalnik zraka, dva radia, CD predvajalnik in stenski sliki).

V Planini sta se sprli sosedi. Eni od njiju, ki je grozila, sledi globa.

V vasi Neverke je nekdo vlomil v lesen objekt na pašniku. Ukradel je večjo količino alkoholnih pijač in večji žar za peko.

V Izoli so policisti 41-letniku zasegli osebni avto, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Policija še vedno ugotavlja posamezne kršitve odloka o prepovedi gibanja. Opažajo predvsem zbiranje mladine na javnih krajih, prehode v druge občine, pa tudi zbiranja po domovih. Nekaj je še vedno tudi izletnikov. "Policisti bodo še naprej dosledno ukrepali proti vsem kršiteljem," so sporočili s koprske policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija