ADRIA ODGOVARJA: Vsak lahko pride do morja

Ankaran

Na včerajšnji poziv Občine Ankaran, naj odstrani ovire, s katerimi je zaprla javne poti in prost dostop do obale in morja za vse, ki niso gosti turističnega objekta, ter naj preneha zaračunavati vstopnino lastnikom psov, so se odzvali iz dotične družbe Adria. Kot so zapisali v pojasnilu, da nikoli niso omejevali fizičnega dostopa do javnega dobra.

V odgovoru, ki smo ga prejeli iz Adrie so poudarili, da vsakomur dopuščajo neškodljiv prehod čez svoje zemljišče do morja. "Vsi obiskovalci imajo prost dostop do obmorskega dobra po obali iz smeri Valdoltre ter iz smeri Sv. Katarine ter tudi po cesti," je med drugim poudaril direktor Adrie Rajko Rešek.

Zaradi reguliranja mirujočega prometa v poletni sezoni, to je od junija do septembra, urejajo pobiranje parkirnine z zapornicami in blagajno parkirišča. V preostalih mesecih je parkiranje brezplačno.

Prav tako v poletnih mesecih, ko imajo poln kamp in resort, omejijo sprehajanje psov zunanjim obiskovalcem, saj je za "naše goste zelo moteče, ko se vsepovsod preganjajo psi, ki tudi opravljajo svojo potrebo". V ostalih mesecih pa dopuščajo, da se obiskovalci s svojimi ljubljenčki sprehajajo povsod po kampu in resortu.

O spornih tablah, ki prepovedujejo zadrževanje na plaži v nočnem času je direktor Adrie dejal, da ne dovolijo zadrževanja na plaži osebam, ki kršijo nočni mir, "nikdar pa nismo in ne bomo prepovedovali in preprečevali prehoda ob morju".

Rešek je še pojasnil, da je družba že več kot 20 let edini uporabnik, vzdrževalec in investitor v vso tamkajšnjo infrastrukturo, čeprav je v zemljiško knjigo še vedno vpisana občina Koper. Na sodišču so zato uveljavljali princip priposestvovanja. Na sodišču so na prvi stopnji dobili sodbo, da so tudi lastnik nepremičnin, a se je občina pritožila, tako da je sodni postopek še v teku.

Deli novico:

Pipi |  15 .08. 2017 ob  10: 58
Sprejeti davek na pse in zaposliti ljudi ki čistijo drekce pa bo ok. Drugače bo Ankaran še vedno posran!
Miha |  08 .08. 2017 ob  11: 36
Vidni član SD in vodja Civilne iniciative "Za pravičnejši Ankaran" g.Izak Pogačar razburja in blati občino glede situacije v Adrii.
G. direktot Rajko Rešek je bil ustoličen kot direktor Adrie s strani SD.
G. Pogačar, ali nebi zadeve razčistili znotraj svoje stranke in tako konstruktivno pomagali reševati probleme v kraju ali znate samo pljuvati ?
@na počitnicah hočem mir  |  04 .08. 2017 ob  11: 18
ja vse h Strmčniku na dopust. Malo morgen.
na počitnicah hočem mir |  04 .08. 2017 ob  10: 49
...ja, vse naj bo zastonj...ker je od vseh....ma ke logika? potemtakem bi lahko Slovenci brezplačno letovali v Adrii???


Peter | 2.8.2017 ob 13:10 1-
Lastniki Adrie je država:
1. D.S.U., družba za svetovanje in upravljanje, d.o.o. (83,20%)
2. Slovenski državni holding, d.d. (11,74%)
3. zaposlenci (preostali delež)

Filozofsko gledano je Adria od vseh državljanov, zdaj pa morajo ta isti plačati, da lahko sprehajajo pse. Moja razlaga je sicer malo poenostavljena, vendar ima logiko.
Država bi morala biti prijazna do svojih državljanov.
Spoštovati bi morala vsaj zakone, ki jih sama piše.

na počitnicah hočem mir |  04 .08. 2017 ob  10: 46
V Adrii se ne plačuje vstopnina...ne komentiraj, če nimaš pojma in samo hočeš bit jezen na nekoga. Se smešiš.

Istrijan | 2.8.2017 ob 14:46 4-
Addinankaran LAŹE!!!!

Vedno so že na vhodu zaracunavali vstopnino! In s temi ograjami strasijo kot v taboriscu!!


Ze 30 let
Spet |  03 .08. 2017 ob  11: 11
so najbolj glasni smrdljivi peseljubci. Ostanite raje v svojih smrdljivih brlogih.
xy |  03 .08. 2017 ob  09: 50
Da bi vsaj preverili preden pišete. Tudi gostje kampa plačujejo za hišne ljubljenčke 5€ na noč.
Miha |  03 .08. 2017 ob  09: 46
Psi dol ali gor. Vsi se moramo držati obstoječega pravnega reda.
prav |  03 .08. 2017 ob  09: 14
je da se stavri plačujejo, ljudje preveč o zastonjkarstvu razmišljajo
Paperino |  03 .08. 2017 ob  09: 00
-1
No, za razliko od tebe jaz ne bom žalil. Te bom pa vprašal kakšna je razlika med psom gosta ali pa mojim. A res misliš, da gostov pes ne "serje" in spušča dlako? Ker govora je o temu. Ali smo enaki ali pa so eni več vredno kot jaz samo zato, ker v Ankaran pridejo od drugod in tam plačajo spanje, jaz pa tam živim.
@Paperino |  03 .08. 2017 ob  08: 55
na žalost je v ankaranu preveč polpismenih bedakov kot si ti. Če ti živiš v pasjem dreku , imaš smrdljivo stanovanje polno dlak , to počni še naprej doma.
Paperino |  03 .08. 2017 ob  06: 38
-1
Nihče mi ne more omejevati nekaj, kar zakonsko ni prepovedano. Če je morje in priobalni pas javno dobro, me tam nihče ne bo nikamor podil. Če kršim javni red in mir je drugačna zgodba. To je že sedaj povsod urejeno tako na javnih površinah, kot na privat. Kar se tiče cuckov je enako. Če Adrija dovoljuje, da se med šotori sprehajajo cucki gostov ne vidim razloga, zakaj se ne bi tudi moj. Močno dvomim, da gosti plačujejo kampiranje tudi za cucka, takse sigurno ne. Ne vem, morda pa v Adrii plačujejo, tam, kjer sem jaz do sedaj kampiral se plačuje po osebi, šotoru in prevoznem sredstvu. Naj lepo dajo opozorilne table, da mora biti pes na povodcu in naj se kršitelje sankcionira tako goste, kot ostale ali pa naj prepovedo pse za vse.
1