99 DNI DO PRVE UEFA NOGOMETNE TEKME V KOPRU: Pričetek aktivnosti že ta konec tedna

Koper

Žreb skupin za UEFA evropsko prvenstvo U21, ki bo marca prihodnje leto v Sloveniji in na Madžarskem, je poskrbel, da bo koprska Bonifika gostila skupino D, v kateri bodo igrale Portugalska, Hrvaška, Anglija in Švica. Koprski organizacijski odbor je ob tem pripravil številne aktivnosti, ki pa bodo v času veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije potekale predvsem virtualno. Začelo se bo že ta konec tedna s komentarjem skupin, sodelovala pa bodo tudi znana koprska nogometna imena.

Čez 99 dni se bo v Kopru odvijala prva tekma UEFA evropskega prvenstva do 21 let. Eno izmed prizorišč je koprska Bonifika, ki bo med 25. in 31. marcem gostila mlade reprezentance Portugalske, Hrvaške, Anglije in Švice.

Že ta konec tedna se začenjajo aktivnosti, ki bodo poskrbele za prvi utrip prihajajočega evropskega nogometnega prvenstva do 21 let.

Mestna občina Koper bo v sodelovanju z Radiem Capodistria pripravila komentar skupine v Kopru, v ponedeljek, 21. decembra, pa bo sledila še virtualna okrogla miza (premiera bo na Facebook profilu), na kateri bodo sodelovala znana koprska nogometna imena, in sicer eden najboljših nogometnih sodnikov na svetu Damir Skomina, slovenska reprezentanta, Miha Blažič, član madžarskega Ferencvarosa, s katerim je letos igral v ligi prvakov, Domen Črnigoj, član italijanskega drugoligaša Venezie, in predsednik MNZ Koper Borut Knafelc.

V začetku prihajajočega leta bodo lahko nogometni navdušenci sodelovali v spletnem kvizu na temo držav udeleženk in reprezentanc, se preizkusili v izzivu posnemanja nogometnih vragolij oziroma na turnirju videoiger, lahko pa se bodo potegovali tudi za praktične nagrade. In sicer tako, da bodo poskušali napovedati pravilen rezultat tekem v Kopru. Koprska občina bo, v sodelovanju z Zavodom za kulturo, mladino in turizem Koper, Športno zvezo Koper, Nogometno zvezo Slovenije in MNZ Koper, pripravila tudi različne natečaje in dražbe dresov znanih nogometašev.

V kolikor bodo epidemiološke razmere to dopuščale, bo MOK za občanke in občane pripravila še druge spremljevalne vsebine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  16 .12. 2020 ob  09: 21
Koliko nas bo to stalo?