93 KG KOKAINA POSKUŠALI ZAKOPATI PRI VIDMU: Aretiran v Italiji, na Hrvaškem pogrešan

Kronika

Renault Kangoo in vozilo vlečne službe zagrebških registrskih oznak sta se minulo soboto zjutraj kar nekaj časa vozila po naselju Bagnaria Arsa v bližini Cervignana. Sumljivo vedenje je padlo v oči finančni policiji iz Vidma.

Fotografija je simbolična.

Policisti so prijeli 39-letnega Danijela G. in 62-letnega Franja A., oba Hrvata, ter zasegli 93,5 kg kokaina, katerega vrednost na črnem trgu znaša vrtoglavih 7,5 mio evrov. Po poročanju medijev naj bi bila oba kurirja v mamilarski združbi.

Policija jim je začela slediti v bližini hotela, kjer se je za kratek čas ustavil renault Kangoo, v katerem sta bila Hrvata. Z njima je bil še tretji neznanec, ki mu je uspelo pobegniti. Na parkirišču pred turistično kmetijo so iz enega vozila v drugo prenesli nekaj škatel s kokainom in se napotili do bližnjega gozdička, kjer so drogo nameravali skriti na treh različnih lokacijah.

V enem grmu, kjer je bila izkopana pol metra globoka luknja, so policisti našli 66 kg kokaina. V vozilu je bilo najdenih še 5,5 kg droge, v zapuščenem skednju pa še 22 kg kokaina.

Družina Danijela G. je na dan, ko so ga prijeli policisti v Italiji, v Zagrebu prijavila njegovo izginotje, tako se je znašel na portalu za pogrešane osebe Nestali.hr. Takrat še niso vedeli, da je njegov mobilni telefon ugasnjen z razlogom. Njegova bivša partnerka je za medije dejala, da se kot družina distancirajo od vsega in nočejo z njegovimi posli z mamili imeti ničesar.

Hrvata se vse od prijetja nahajata v zaporu v Vidmu. Trenutno se oba branita z molkom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija