9-LETNIK S KORONAVIRUSOM IMEL STIK Z 172 OSEBAMI: Okužil ni nikogar; zakaj?

Svet

Devetletni deček, ki je zbolel za koronavirusom, ni okužil nobene osebe, s katerimi je bil v stiku. Gre za več kot 170 ljudi, je pokazala študija, ki je preučevala, ali so otroci prenašalci virusa.

Deček je bil v krogu ljudi, ki jih je okužil podjetnik Steve Walsh, ta pa se je okužil na sestanku v Singapurju. Nato se je devetletnik s približno desetimi Britanci odpravil na francosko smučišče, potem pa odletel v London.

Večina gostov na francoskem smučišču je bila okužena, toda preiskava francoskih organov javnega zdravja je ugotovila, da devetletnik, ki je dobil virus, okužbe ni razširil na nikogar, čeprav je bil v stiku z najmanj 172 ljudmi. Kazal je sicer respiratorne simptome tako kot njegovi starši, a pri njih okužbe s koronavirusom niso potrdili.

Prenašal prehlad in gripo, ne pa tudi korone

Študija je pokazala, da so pri dečku odkrili koronavirus, pa tudi gripo in prehlad. Brata je okužil z gripo, ne pa tudi s koronavirusom, piše Guardian. "Fant, ki je imel tudi simptome drugih bolezni dihal, je obiskal tri smučarske šole, vendar koronavirusa ni prenašal. To kaže na potencialno drugačno širjenje med otroki," je dejal francoski epidemiolog Kostas Danis.

Devetletnik je imel le blage simptome in ko so ga testirali, so odkrili le sledi virusa, zato znanstveniki verjamejo, da je to odgovor na vprašanje, zakaj virusa ni prenesel na vse svoje stike. Menijo namreč, da je otrokov imunski sistem močnejši kot pri odraslih in se lažje znebi virusov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija