ZLATO PRIZNANJE Z ODLIKO: Mešani pevski zbor Obala na tekmovanju zbral najvišje število točk

Koper

V nedeljo, 24. novembra, se je v Postojni zaključil primorski del regijskega tekmovanja odraslih pevskih skupin, ki ga letno organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD). Najvišje število točk in edino podeljeno zlato priznanje z odliko je prejel Mešani pevski zbor Obala Koper z dirigentom Andrejem Makorjem, ki vodi zbor od septembra 2017.

Letošnjo žirijo tekmovanja v Postojni so sestavljali predsednik Marko Vatovec ter člana Alenka Podpečan in Andraž Hauptman. Mešani pevski zbor Obala Koper je žirijo najbolj prepričal in dosegel najvišje število točk tekmovanja – 92,3 točke. Zbor si je tako edini zagotovil zlato priznanje z odliko, ki ga prejmejo zasedbe za oceno več kot 90 točk. Obenem je Obala prejela še priznanje za najbolje izvedeno skladbo iz obdobja renesanse, priznanje za najboljši mešani pevski zbor tekmovanja in priznanje za najboljšo zasedbo tekmovanja, dirigent Andrej Makor pa je prejel priznanje za najbolj obetavnega dirigenta in priznanje za najboljši izbor programa.

Poleg Mešanega pevskega zbora Obala Koper so se regijskega tekmovanja v Postojni udeležili še naslednji pevski sestavi: Vokalna skupina Elum Postojna, Moški pevski zbor Napev Batuje, Mladinski pevski zbor Borea GD Inmusic Sežana, Pevski zbor Srečko Kosovel Ajdovščina, Komorni zbor Ipavska Vipava, Komorni zbor Grgar in Goriški komorni zbor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija