84-LETNIK V ENEM LETU CEPLJEN 12-KRAT: "Priporočam vsem, pomaga celo pri bolečinah v sklepih"

Svet

Ima 84 let in se je cepil dvanajstkrat v enem letu. Brahamdev Mandal cepljenje priporoča vsem, kot pravi, pomaga tudi pri bolečinah v sklepih.

84-letni Brahamdev Mandal je indijski upokojenec, ki se je proti covidu-19 v manj kot letu dni cepil dvanajstkrat. Indijske oblasti so ga ujele, ko je prejel dvanajsto dozo. 10 odmerkov cepiva je prejel v enajstih mesecih, dva odmerka celo v razmahu zgolj pol ure, poroča Daily Mail.

Kot je dejal prileten možakar za medije, se želi v času epidemije počutiti varnega. Prav tako so ga številni odmerki cepiva proti covidu rešili bolečin v sklepih, ki so ga mučile osem let, je prepričan.

Serijski cepilec se je na cepljenje prijavljal z osebnimi izkaznicami različnih ljudi, zdaj pa se mora soočiti s celim nizom obtožb. "Nivo kisika v moji krvi se je izboljšal in po prvih nekaj odmerkih cepiva nisem bil nikoli več prehlajen," je povedal. Devet odmerkov je prejel na osnovi svoje osebne izkaznice tako, da je obiskal številne cepilne centre.

Zdravniki so za Daily Mail dejali, da je v nadzoru zdravstvenega sistema ogromna zevajoča luknja in da stranski učinki pri 84-letniku ne bi smeli resni:

"Stranski učinki se običajno pojavijo po prvem in drugem odmerku. Večje število odmerkov pa ne bi smelo biti nevarno, ker so protitelesa že oblikovana, cepiva pa ne vsebujejo nevarnih komponent."

Nekdanji poštar Mandala se je znašel v sodni preiskavi zaradi zlorabe zdravstvenega sistema.

Večina držav po svetu ima kot osnovno cepljenje določena dva odmerka in tretji poživitveni, Avstrija je za zdravstvene delavce že uvedla četrti odmerek, Turki pa imajo določenih že celo pet odmerkov cepiva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija