81-LETNICA V VANGANELU IZSILILA PREDNOST MLADENIČU: Slednji zaradi poškodb odpeljan v izolsko bolnišnico

Kronika

Včeraj dopoldan je 81-letnica v Vanganelu z osebnim avtomobilom izsilila prednost 25-letniku, ki je z mopedom peljal po kolesarski stezi. Mopedist se je pri padcu poškodoval, utrpel je udarnine glave, pretres možganov ter več udarnin po telesu, zaradi česar je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Izola. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet, 25-letniku pa zaradi neuporabe čelade, so sporočili s koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. 

To pa ni bila edina prometna nesreča v Kopru včeraj. Na Dolinski cesti je 65-letnik z mopedom zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avto. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,73 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog. Lastniku avtomobila pa so policisti izdali plačilni nalog, ker je parkiral vozilo na intervencijski poti.

Prav tako na Dolinski je popoldan 18-letnik s skuterjem na prehodu za pešce trčil v 83-letnega pešca, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

V Bertokih so popoldan zasegli dva predelana skuterja. Obema voznikoma sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v Ankaranu ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,69 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v šolo v Hruševju in ukradel pet prenosnih računalnikov, vrednih približno 5000 evrov.

Danes zjutraj ob 8.20 pa je v Hrvatinih pred šolo zagorel osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da se je vnel zaradi okvare na motorju.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 144 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo pet intervencij. Obravnavali so tudi 35 ilegalnih prehodov državne meje.

BONUS VIDEO: Žbogar cilja na vsaj dva mandata, kakšni so njegovi načrti za Izolo?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija