76-LETNI VOZNIK V IZOLI TRČIL V 73-LETNEGA PEŠCA: V vasi pri Ilirski Bistrici policija posredovala pri družinskem nasilju

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper (PU Koper) so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 159 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda sta bili dve intervenciji. Obravnavali so tudi šest nezakonitih prehodov državne meje.

Nesreče

Dopoldan je v Izoli 76-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo na parkirišču spregledal 73-letnega pešca in trčil vanj. Pešec se je lažje poškodoval, vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 12.25 je bila prometna nesreča pri Senožečah. 83-letni voznik je z osebnim avtomobilom zapeljal z makadamskega parkirišča pred gostilno na regionalno cesto in pri tem ni pustil mimo 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal po regionalni cesti iz smeri Senožeč proti Lažam. Po trčenju v bok vozila je 60-letnik izgubil oblast nad vozilom in oddrsel z vozišča na makadamsko parkirišče, kjer je s prednjim delom trčil v osebni avtomobil, v katerem je bil 76-letni voznik. Ta se je v trčenju lažje poškodoval (udarec). Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Nasilje

V vasi pri Ilirski Bistrici je popoldan prišel domov moški pod vplivom alkohola. V hiši je žalil, zmerjal in celo udaril družinske člane. Ker po prihodu policistov na kraj s kršitvami ni prenehal, so mu odredili pridržanje. Sledi plačilni nalog za več kršitev ZJRM.

Zvečer je policiste poklicala ženska iz Postojne, pred hišo katere je kričal moški. Policisti so ga na kraju pomirili, da je odšel ter mu izdali plačilni nalog. Kljub temu se je kmalu vrnil in kričal ter zmerjal prijaviteljico. Policisti so mu tokrat odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.

Poostren nadzor

V preteklem tednu je tudi na območju PU Koper potekal poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Policisti so ugotovili 120 kršitev. Za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je za voznike motornih vozil predpisana kazen 250 evrov ter tri kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in ostala lahka motorna vozila) pa kazen za uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov. Več o nadzoru si lahko preberete TUKAJ.

https://policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/116738-zacenjamo-s-poostrenimi-nadzori-ne-le-mobilni-telefoni-tudi-upravljanje-s-klimo-ali-radiem-odvraca-pozornost-v-prometu

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija