7 LET ZAPORA ZA POVZROČITEV PRETRESLJIVE TRAGEDIJE V FURLANIJI: Bolgar pa ni obsojen prvič

Kronika

Na sodišču v Pordenonu so včeraj na sedem let zapora obsodili 61-letnega Dimitreja Trajkova, ki je 30. januarja letos povzročil prometno nesrečo pri kraju Azzano Decimo, v kateri sta umrli dve mladi ženski, hčerki pa sta bili poškodovani.

Prizorišče grozljive prometne nesreče konec januarja letos.

Nesreča se je zgodila ob 20.30 uri, ko je bolgarski podjetnik, ki že vrsto let živi v Furlaniji in dela na področju avtoprevozništva, drvel s preveliko hitrostjo po avtocesti. Zaradi premajhne varnostne razdalje je najprej trčil v vozilo staršev ene od žrtev, nato pa še v avtomobil, v katerem sta bili 20-letna Jessica Fragasso in njena 26-letna sestrična Sara Rizzoto.

Z njima v avtomobilu sta bili tudi hčerki Rizzotove, najmlajša je bila takrat stara komaj nekaj mesecev. Obe sta bili poškodovani, slednja se je morala boriti za življenje v videmski bolnišnici.

Trajkov je nato s kraja nesreče pobegnil, a so ga izsledili. Je stari znanec policistov in pravosodnih organov, saj je bil v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen, med drugim tudi zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Svojci žrtev so prepričani, da je sedem let zapora premalo za povzročitev prometne nesreče s tako hudimi posledicami. Pričakovali so najmanj deset let. Vendar pa so Trajkovu sodili po hitrem postopku, zato je izrečena kazen nekoliko milejša, poroča Primorski dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija