67-LETNIK Z DIVJO VOŽNJO PUSTIL ZA SEBOJ KATASTROFALNO RAZDEJANJE: Poglejte, kako si je pešec za las rešil življenje (VIDEO)

Kronika

Šokantna prometna nesreča se je v Zagrebu pripetila v ponedeljek ob 14.30, zdaj pa so znane tudi podrobnosti. Povzročil jo je 67-letni voznik Audija 5, ki je na Aveniji Dubrava trčil v osem avtomobilov in končal na strehi sredi tramvajske proge. Zagrebški policisti so ga ovadili zaradi objestne vožnje. Njegovo vratolomno vožnjo so zabeležile številne kamere videonadzora. Bodite pozorni na moškega na posnetku, ki je ravno v hipu, preden je pridrvel 67-letnik in pometel vse pred seboj, prečkal cesto.

67-letnik voznik je po nesreči končal v bolnišnici KBC Rebro, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Grozi mu do tri leta zapora.

Po podatkih zagrebških policistov se je peljal po Maksimirski cesti in v križišču ustavil za Mini Cooperjem, ki ga je vozil 44-letnik. V nekem trenutku naj bi nato neprevidno zapeljal naprej in trčil v zadnji del Minija in se odločil pobegniti. Po podatkih policistov je močno povečeval hitrost na delu ceste, kjer velja omejitev 50 km/h.

Na Aveniji Dubrava je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno na pločnik ter bočno trčil v renault Kangoo in renault Megane, ki sta bila tam parkirana. Nato je trčil v parkirani BMW, ki ga je odbilo v 67-letnega pešca, ki je hodil po pločniku. Deli vozila so poškodovali izložbo trgovine, voznik pa je poškodoval še nekaj parkiranih avtomobilov, osem vseh skupaj, in končal na strehi sredi tramvajske proge.

Voznik, kot poročajo hrvaški mediji, ni bil pijan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija