5. VELIKA NAGRADA SLOVENSKE ISTRE: Sezona se začenja v Izoli

Izola

V nedeljo se bo v Izoli s 5. veliko nagrado slovenske Istre začela kolesarska sezona v Sloveniji. Na startu bo okrog 180 kolesarjev iz več kot 20 držav in ekip, med njimi so tudi najmočnejše slovenske.

Kolesarska zveza Slovenije v nedeljo v sodelovanju z obalnimi občinami pripravlja že 5. Veliko nagrado slovenske Istre, ki se je pred tem imenovala VN Izole. Jubilejna peta izvedba dirke se bo začela ob 12. uri v Cankarjevem drevoredu v Izoli.

Dirka je kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze. Trasa bo krožna in bo potekala na zdaj že klasični relaciji Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja-Sečovlje-Izola, kjer bodo kolesarji prevozili štiri kroge ter na koncu še tri zaključne kroge po sami Izoli. Skupna dolžina dirke bo 157 kilometrov.

Trasa se lahko tudi spremeni, saj so za nedeljo napovedane zelo slabe vremenske razmere, je opozoril organizacijski direktor dirke Aleš Kalan in dodal, da bodo o tem odločali v soboto zvečer ali v nedeljo pred dirko. Cestne zapore najdete tukaj.

Na startu bo vseh pet slovenskih ekip, Adria Mobil, ki bo bržčas računala na vse najboljše kolesarje, Ljubljana Gusto Xaurum z mladima upoma Tadejem Pogačarjem in Žigo Jermanom, KK Kranj z nadebudnim Jako Primožičem, KK Grega Bole Bled ter KK Meblo Jogi. Manjkala ne bo niti zelo slovensko obarvana avstrijska ekipa My Bike Stevens, ki jo kot športni direktor vodi Luka Žele, v moštvu pa so Slovenci Rok Korošec, Matej Mugerli in Andi Bajc.

Od tujih ekip bosta najbolj zanimivi italijanski Willier-Triestina in češki Elkov-Author. Za prvo nastopa Italijan Filippo Pozatto, specialist za enodnevne dirke in zmagovalec etap na vseh treh tritedenskih dirkah, ki je bil sprva predviden za nastop v Izoli, a ga na Primorskem ne bo. Elkov pa naj bi v Slovenijo prišel s Čehom Janom Barto, ki ima izkušnje iz svetovne serije. Na startu bo tudi Italijan Paolo Toto z ekipo Sangemini, ki je bil najmočnejši na enodnevni dirki v Poreču. Tam je bil najboljši Slovenec Jaka Primožič na četrtem mestu, Tadej Pogačar na petem in Jure Golčer na šestem mestu.

Lansko zmago bo branil avstrijski Tirol Cycling s Filippom Fortinom. Pred njim se je končne zmage leta 2016 veselil Jure Golčer, leta 2015 je bil prvi Avstrijec Gregor Mühlberger, prvi zmagovalec leta 2014 pa je bil Italijan Christian Delle Stelle.

Deli novico:

Izolan |  03 .03. 2018 ob  14: 57
Velika nagrada bogatunov! V izoli je samo en kolesar in se on ima kolo staro 32 let!