44-LETNIK IZ KORT SPREGLEDAL PEŠCA: S kombijem ga je zbil in nato odpeljal s kraja

Kronika

V ponedeljek okoli 9.30 je voznik kombiniranega vozila v Izoli pri vzvratni vožnji spregledal 69-letnega pešca, ki je pri tem padel in se lažje telesno poškodoval. Voznik kombija ni opazil, da je zadel pešca in zato odpeljal s kraja. Policisti so ga kasneje izsledili in ugotovili, da je kombi vozil 44-letnik iz Kort, ki pa nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Kombi so mu policisti zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

V ponedeljek ob 8.43 so koprske policiste obvestili iz postojnske bolnišnice o prometni nesreči z udeležbo kolesarke. Policisti so ugotovili, da je 15-letna kolesarka vozila po cesti Planina–Postojna v skupini kolesarjev. Zaradi premajhne varnostne razdalje je trčila v kolo pred seboj in padla po tleh. Kolesarka se je pri padcu lažje telesno poškodovala. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno sodišče.

V ponedeljek je nekdo izpred tržnice v Kopru ukradel električno kolo znamke KTM, črno oranžne barve. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov. Še eno električno kolo je bilo ukradeno v garažni hiši koprskega nakupovalnega centra. Gre za kolo znamke Genesis, vredno 600 evrov. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, po končani preiskavi pa bo na okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba.

Piranski policisti so ob 19.48 v Strunjanu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil 40-letni moški iz Dolenjskih Toplic. V postopku so ugotovili, da je moški brez vozniškega dovoljenja in da je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,57 mg/l. Prav tako so policisti ugotovili, da je vozilu pretekel tehnični pregled in zavarovanje. Vozilo je bilo moškemu zaseženo, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka od 6. ure do danes do 6. obravnavali 20 oseb, od tega 15 na Policijski postaji (PP) Ilirska Bistrica, štiri na PP Piran in eno na PP Koper. Štiri osebe so bile nastanjene v azilni dom ostali pa bodo tekom dneva vračane hrvaškim varnostnim organom.

Na Koprskem minuli vikend 50 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 199 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, pri katerih so se tri osebe lažje telesno poškodovale, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih, in sicer štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  25 .08. 2020 ob  14: 14
Izola kaj, moj pranono se obrača v grobu... Priča sem bil l. 2013 istemu prekršku, samo da je star nonič s kolesom bil zbit. Dvignil sem ga na noge, na srečo ni bilo mu nič. Možakar je mel kakih 85 let. Zelo krhkega videza. Ubožec. No tale Mercedes črn, ki je še vedno tam parkiran in še vedno ima izpit, ni opazil in je en avto šel za njim pa se ni ustavil.
Zadevo sem povedal 'policaju' Danijel Zagorac, ko sem ga vidil sprehajavši po izoli v 'uniformi' ... No uganite epilog vsega, Mercedes in voznik ima še vedno izpit, zadeva sploh ni bil nikjer sprožen postopek. To je naša draga Izola, sem Izolan iz Baredov, ne živim tam, HVALA BOGU. Izola je GRAVE plac in bilo kdo k reče da je lepo mesto, se laže. Kriminal in vsega maš tam. Občutljive stvari niso ravno za v javnost, saj niti nima smisla govorit kaj izolskim policajem, skorumpirani psihopati...