4300 PODPISOV PROTI OBVEZNEMU CEPLJENJU ZA COVID-19: Kako se bo odzvala država? (ANKETA)

Slovenija

V dneh, ko države na več ali manj podobne načine izvajajo ukrepe, ki naj bi zajezili širjenje koronavirusa, je eno glavnih vprašanj cepivo in cepljenje. Kdaj ga bodo farmacevtska podjetja izdelala in kdaj bo prišlo na tržišče? A nasprotniki cepljenja opozarjajo, da je v času, ko se človekove svoboščine 'stiskajo v kot', težko biti prepričan, ali so vsi ukrepi vlade opravičljivi, zato je nujno, da državljani postavijo določeno mejo.

"Državljani bomo postavili in branili meje pred ukrepi in zakoni, ki bi nam odvzeli primarne pravice do odločanja o naših lastnih mislih, telesih in življenju nasploh. Tako tudi cepljenje proti covid-19 ne more in ne sme postati obvezno za državljane Republike Slovenije," so v peticiji zapisali njeni snovalci.

Pravica do odločanja o posegih v telo posameznika je temeljna svoboščina, poudarjajo avtorji peticije. Zato ni pomembno, kako se posameznik odloči, 'za' ali 'proti' cepljenju, temveč je pomembno, da se odloči sam in v to ni prisiljen. "Vsak, ki se odloči, da se ne bo cepil, ima za to vso pravico in s tem ne ogroža drugih ljudi. Tisti, ki se cepijo, so torej tako zavarovani pred boleznijo (virusom) in z nasprotno odločitvijo niso ogroženi. Cepljeni ali necepljeni, vsi moramo sprejemati posledice naših odločitev. To lahko počnemo, dokler so to naše odločitve," je zapisano v peticiji.

Vlada namreč meni, da epidemije ne bo konec, 'dokler ne bodo vsi cepljeni. S peticijo se podporniki med drugim zavzemajo, da bi morali ljudje točno vedeti, kaj cepivo vsebuje oziroma iz česa je narejeno. Če je cepljenje obvezno, se mora država zavezati, da je odgovorna za vse nastale stranske učinke pri ljudeh.

"Ker država ne bo prevzela odgovornosti, niti farmacevtska firma, ki cepivo proizvede tega ne želi storiti, naj bi bilo cepljenje torej obvezno na našo lastno odgovornost. Vemo, da trenutno vsa cepiva ne vsebujejo le sevov povzročitelja infekcije, v tem primeru virusa, temveč so dodane škodljive učinkovine, ki slabijo imunski sistem in tako namesto pričakovane zaščite in zdravja vodijo v bolezen," piše v peticiji, katere avtorji opozarjajo, da so mnogi stranski učinki cepiv znani.

Od nevroloških motenj do paralize, pojava raka in oslabljenega imunskega sistema. "V cepivo se dodajajo težke kovine, virusni delci in stabilizatorji, kar prav tako ruši imunski sistem. Pripravlja se obvezno cepljenje vseh državljanov Slovenije. Najprej bodo cepljenje ranljive skupine prebivalstva, kot so otroci in starostniki. Tako lahko pričakujemo v bodoče pojav velikega števila bolezni in umrljivosti," navaja peticija.

Avtorju peticije še opozarjajo, da je za koronavirus, ki povzroča bolezen covid-19, znano, da je ob prehajanju s človeka na človeka večkrat mutiral. "Kaj nam potem pomaga cepivo, ki ne bo zajelo vseh sevov virusa. To pomeni, da smo lahko cepljeni s sevi, ki takrat ne bodo več krožili v populaciji in cepljenje ne bo ščitilo pred okužbo, ob tem pa bodo vsi dodatki v cepivu ostali v našemu telesu. Poleg tega obstaja sum, da se v cepiva dodajajo nanodelci, ki se iz telesa ne morejo več odstraniti."

Avtorji peticije še navajajo, da je čas, da se beseda 'obvezno' izloči iz področij, ki obravnavajo človekove temeljne svoboščine. "Človek ima danes dostop do dovolj informacij, da se ozavesti glede te tematike in se tako suvereno odloči, komu bo zaupal oz. predal avtoriteto nad svojim telesom. V to ne sme biti prisiljen s strani nobenega zakona, odloka ali uredbe! Naše telo je naša osebna in neizpodbitna last in ne pripada državi ali katerikoli inštituciji, zato odločitev posameznika proti cepljenju ne potrebuje nikakršnega pojasnila in ni potrebno, da ima kakršno koli religijsko ozadje, kljub temu da je morebiti temu tako."

Peticija je dostopna na tej povezavi.

Pred vami je anketa. V kolikor jo prekriva oglas, stisnite X.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Dinksi |  17 .04. 2020 ob  15: 21
18
Nasprotniki cepljenja si bomo sami plačevali zdravljenje pod pogojem, da bodo to počeli tudi kadilci, alkoholiki, debeli, športniki... V glavnem vsi, ki so kar koli počeli kar ni bilo nujno za preživetje in se ob tem zboleli ali poškodovali.
pkrtsmt |  16 .04. 2020 ob  15: 10
11
@vseved cak mau, vsak mesec se placa obvezno zdravstveno zavarovanje (in ja, če nisi zaposlen ali če nisi na zavodu plačaš sam. drugače se ti le to odtrga od mesečnega dohodka pa če ti je to všeč ali ne), večina plačuje tudi dodatno zdravstveno zavarovanje, in pol prideš ti in si kle pamentn da si nej sami plačujemo potem ko zbolimo. KOLEGA, CELO ŽIVLJENJE KAR NAPREJ PLAČUJEMO, KDO BO POTEM MENI DAL DENAR NAZAJ, ZA VSA TA LETA KO ZDRAVNIKA NISEM POTREBOVAL?
če bi država dala zakon ven, da od sedaj naprej pa vsak dobi tiča v rit, bi tut tako lepo nastavu guzico kot boš sedaj roko ?
td |  16 .04. 2020 ob  12: 47
-4
@vseved, morda zaradi napredka? Včasih so redki otroci videli šole, ostali so pasli ovce, delali fizična dela, ... Potem je prišel napredek in šola je postala obvezna. Včasih je bil otrok, pa tudi žena, predmet, potem je postal človeško bitje s pravicami. Itn.

@matt, si sploh kdaj v življenju bral karkoli drugega razen zarotniških revij? Pa malo se poduči zakaj je časovno včasih omejena učinkotost cepiv. Namig, je povezano z evolucijo virusov. Nekatera so desetletja učinkovita, ker virus zelo počasi mutira, npr. ošpice, sednji sars-cov-2 ima že tri mutacije, gripa non stop mutira, ... In nobenih "skrivnih" substanc ni. Verjetno razumeš, da so med paranoiki, čeprav redki, tudi taki, ki obvladajo mikroskop in podbono, moderne tehnologije. Bi že bilo povsod objavljeno, še Assange bi kaj imel na to temo.

Antivaxxerstvo je izredno škodljivo zaradi svoje norije, ker povzroča nepotrebne žrtve. Mimogrede, seveda je lahko vsakdo alergičen na karkoli, ampak, če damo na tehtnico rešit 100.000 ali milijon na račun enega, ki utegne imet anafilakso pa še ta ne pomeni avtomatično smrti, ... ni nobene dileme.
Matt |  15 .04. 2020 ob  22: 21
Precepljenost je dober prodajni hit. Lepo se sliši, v resnici pa ne obstaja. Proizvajalci cepiv cepivom pripisujejo od 5 do največ 10-letno učinkovitost, kar pomeni, da so vsi Slovenci po 18. letu brez zaščite, »necepljeni«,prav tako kot necepljeni otroci. Brez zaščite cepiv je tako več kot 80% Slovencev*. Obenem si želimo, da v cepivih ne bi bilo skrivnih sestavin, ki so industrijska skrivnost proizvajalcev, ter da bi cepiva pred uporabo dobro testirali in raziskali, ter tako ovrgli možnosti težav in poškodb otrok po cepljenju.
vseved |  15 .04. 2020 ob  21: 12
-8
@ td , zakaj bi družba morala stalno nekaj preprečevat in prepričevat? Zakaj bi moral nekdo ki odklanja cepljenje biti zdravljen na državne stoške oz na moje in tvoje stroške?
td |  15 .04. 2020 ob  18: 20
@vseved, na žalost ni tako enostavno. Prvi problem je, da mora vendar družba preprečit staršem delat otrokom očitno škodo s tem, da jih izpostavljajo boleznim, ki so lahko nevarne. In drugo je procent precepljenosti. Jaz ščitim tebe, ti mene, ... če je procent prenizek je tudi učinkovitost za cepljene nižja.
vseved |  15 .04. 2020 ob  17: 28
-7
Rešitev je enostavna. Kdor se ne cepi, pa ni pomembno za katero bolezen, naj si zdravljenje v primeru okužbe plača sam.
Tiramola  |  15 .04. 2020 ob  16: 35
Lepše bi bilo, če bi zbirali podpise za ukinitev RTV prispevka in socialne podpore.
kokodek |  15 .04. 2020 ob  14: 23
spletni nadznanstveniki so že na delu
td |  15 .04. 2020 ob  14: 04
Bolj kot katerokoli cepivo potrebujemo cepivo proti bolezni, ki povzroča antivaxxeritis.