41-LETNI KOPRČAN V BELEM GOLFU DIVJAL PO AVTOCESTI: Vozil pod vplivom alkohola in kokaina

Kronika

Včeraj ob 11.55 so koprski policisti dobili obvestilo, da po avtocesti od Razdrtega proti Kopru divja bel golf, koprskih registrskih številk, ki uporablja svetlobne in zvočne signale. Policisti so vozilo ustavili pri Kastelcu. 41-letni voznik iz Kopra je napihal 0,50 mg alkohola v litru izdihanega zraka, sledil je hitri test na droge, ki je pokazal prisotnost kokaina, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Sledi ukrep glede na rezultate.

Ob 18.54 pa se je nesreča zgodila v Pradah. 15-letni voznik neregistriranega mopeda se na križišču ni ustavil pred stop znakom in je izsilil prednost 53-letni voznici osebnega avtomobila ter trčil v avto. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog. Moped so policisti na kraju zasegli, in sicer zaradi suma, da je ukraden.

Pobegnil, medtem ko se je sopotnik poškodoval

Ob 4.12 je padel motorist na cesti nad Piranom proti Fornačam. Peljal je po klancu navzdol in v levem ovinku zapeljal v desno izven vozišča ter trčil v ograjo na desni. Policisti so na kraju ugotovili, da si je pri padcu zlomil golen, sopotnik pa je pobegnil z motorjem s kraja pred prihodom policistov. Poškodovano motorno kolo so policisti našli v Piranu. 40-letniku je bil odrejen alkotest, ki ga ni mogel opraviti, za to je bil odrejen še strokovni na alkohol, mamila in zdravila. Drugega motorista policisti še iščejo, sledi pa mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.Ob 7.22 je bila še ena prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, in sicer v Sežani. OKC je napotil policiste na Partizansko cesto, k odcepu za terminal. Policisti so ugotovili, da je 59-letna voznica iz okolice Sežane vozila osebni avtomobil od Fernetičev proti centru Sežane. Ko je pripeljala naprej od križišča za terminal, je iz za enkrat neznanega vzroka zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v nasproti vozeče vozilo, ki ga je peljal 28-letni državljan BiH. Voznica se je po prvih podatkih huje poškodovala in je bila takoj odpeljana v Splošno bolnišnico Izola, prav tako je bil zaradi poškodb v predelu hrbtenice z reševalnim vozilom v izolsko bolnišnico odpeljan tudi državljan BiH. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,00 mg/l, voznici pa je bil odrejen strokovni pregled, saj na kraju ni mogla opraviti preizkusa. Ukrep sledi po znani teži poškodb in rezultatu strokovnega pregleda, so sporočili s PU Koper.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 22. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 23. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 9 oseb, PP Piran 5 oseb in PPIU Koper 2 osebi. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija