400 TISOČAKOV MINISTRSTVA ZA DOZIDAVO ZD IZOLA: Investicija zaključena predvidoma marca prihodnje leto

Izola

Ministrstvo za zdravje je končalo obravnavo novega paketa petih vlog, na podlagi katerih so bili sprejeti sklepi o določitvi višine sredstev za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za to in leto 2023. Minister Janez Poklukar je podpisal pet sklepov v skupni vrednosti okoli 1,5 milijona evrov, so včeraj sporočili z ministrstva.

Na podlagi sklepa bodo z več kot 400.000 evri sofinancirali dozidavo dela Zdravstvenega doma Izola, s čimer bodo med drugim zgradili in opremili prostore za izvajanje programov splošne in družinske medicine, preventivne dejavnosti in fizikalne medicine. Več kot milijon evrov vredna investicija bo predvidoma zaključena marca 2023.

Ministrstvo je namenilo skoraj 240.000 evrov za dograditev Zdravstvenega doma Lovrenc na Pohorju, ki vključuje izgradnjo in opremljanje prostorov za sprejem, za izvajanje splošne in družinske medicine ter patronažnega varstva družin. Predviden zaključek investicije, vredne nekaj manj kot 870.000 evrov, je junij 2024.

Pri izgradnji pediatrične ambulante pri Zdravstveni postaji Prebold bo ministrstvo namenilo več kot 91.000 evrov, in sicer za izgradnjo in opremljanje prostorov za sprejem ter za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine. Več kot 355.000 evrov vredna investicija se bo predvidoma zaključila v juniju 2023.

V Zdravstvenem domu Ruše ministrstvo s skoraj 570.000 evri sofinancira izgradnjo in opremljanje prostorov za sprejem, za izvajanje splošne in družinske medicine, zdravstvenega varstva predšolskih otrok in mladine, zdravstvenega varstva žensk, patronažnega varstva družin, fizikalne medicine in zobozdravstvene služba. Več kot 1,58 milijona evrov vredna investicija se bo predvidoma zaključila februarja prihodnje leto.

Ministrstvo bo z več kot 190.000 evri sofinanciralo tudi izgradnjo in opremljanje prostorov Zdravstvenega doma Idrija.

Država je znotraj zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih 2021–2031 namenila znatna sredstva za obnovitev infrastrukture na primarni ravni. Januarja je bil na podlagi omenjenega sklepa odprt razpis za sofinanciranje investicij na primarni ravni, na katerega so se lahko prijavile občine ustanoviteljice javnega zdravstvenega zavoda. Gre za zdravstvene domove, zdravstvene postaje in zdravstvene ambulante, ki vključujejo novogradnje ali rekonstrukcije, oboje z vključeno opremo, so spomnili v sporočilu za javnost. Priprava projekta je v pristojnosti občine oz. ustanoviteljice javnega zdravstvenega zavoda, ministrstvo pa sofinancira le tisti del projekta oz. tiste prostore, ki so predmet sofinanciranja in ki istočasno ustrezajo razpisnim pogojem javnega razpisa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija