35 NUJNIH PRIMEROV V ZADNJIH 24 URAH: Italijan na Debelem rtiču krepko napihal

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 139 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v treh primerih.

Včeraj dopoldan so policisti v Portorožu ustavili 25-letnega voznika mopeda, ki so mu v postopku zasegli manjšo količino marihuane, moped pa je bil odpeljan na izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da presega dovoljeno hitrost. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so cestninski nadzorniki na počivališču Ravbarkomanda (proti Ljubljani) ustavili voznika osebnega avtomobila, 35-letnega državljana Romunije. Ker je imel pretečeno vozniško dovoljenje, so mu policisti izdali plačilni nalog, naprej pa je vozil njegov sopotnik.

Ob 3.20 zjutraj so policisti na Debelem rtiču ustavili 36-letnega državljana Italije, ki je napihal 0,77 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 7. uri pa so policisti v Postojni ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi zaseg vozila in obdolžilni predlog.

V Zgornjih Škofijah je nekdo vlomil v hišo, vendar lastnikom ni nič ukradel, saj v hiši ni bilo vrednih predmetov. V Svetem Antonu je nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel 1000 evrov.

Danes zjutraj, ob 6.27, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Vojkovem nabrežju v Kopru, o kateri smo že poročali.

Ilegalne migracije

Včeraj dopoldan so policisti v Kosezah ustavili osebni avto Citroen C5 s francoskimi registrskimi tablicami, v katerem je bilo pet državljanov Turčije, v Ilirski Bistrici pa so ustavili osebni avto Porsche cayenne, prav tako s francoskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil državljan Turčije. V Dolenjskem potoku so zatem prijeli še tri državljane Turčije. Policisti trenutno obravnavajo štiri vodiče in osem ilegalnih migrantov. Vsi postopki še potekajo.

Pri Podgradu so policisti obravnavali še 13 državljanov Afganistana, pri Dramcu pa enega državljana Albanije. Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija