3,5 MIO ZA VZPOSTAVITEV SISTEMA Z SMS-I: Se strinjate s takim načinom obveščanja in alarmiranja? (ANKETA)

Slovenija

Ministrstvo za kohezijo je odobrilo evropska sredstva za javni razpis za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega alarmiranja v primeru nevarnosti prek opozorilnih obvestil na mobilne telefone. Ministrstvo za digitalno preobrazbo ga bo tako v uradnem listu predvidoma objavilo še danes. Na voljo bo 3,5 milijona evrov.

Javni razpis sodi v okvir programa evropske kohezijske politike. Evropski sklad za regionalni razvoj bo zanj prispeval 2.152.692 evrov, vrednost celotnega razpisa pa bo 3.499.999 evrov, piše v sporočilu za javnost ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Z evropskimi sredstvi pomagamo zmanjševati nevarnost ob naravnih in drugih nesrečah.

Objavil/a Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj dne Petek, 17. maj 2024

Sredstva bodo namenili za vzpostavitev, vzdrževanje in upravljanje sistema množičnega javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil na mobilne telefone, kot je obveščanje v primeru naravnih in drugih nesreč ter alarmiranje v primeru neposredne nevarnosti.

Sistem bo med drugim omogočal obveščanje in alarmiranje tudi za gluhe in naglušne. Za končnega uporabnika mobilnih storitev bo javno obveščanje in alarmiranje s posredovanjem opozorilnih obvestil uprave za zaščito in reševanje brezplačno, so navedli.

Na ministrstvu so prepričani, da se bo z vzpostavitvijo navedenega sistema "povečala varnost v državi s pravočasnim obveščanjem in alarmiranjem ljudi preko različnih komunikacijskih kanalov".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija