34-LETNIK ZADET IN Z UKRADENIM KOMBIJEM UJET NA FERNETIČIH: V Piranu ostal brez vozniške Italijan, ki se ni strinjal z alkotestom

Kronika

Na Fernetičih so policisti sinoči ob 22.18 kontrolirali 34-letnega moškega, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil kombinirano vozilo brez vozniškega dovoljenja. Za kombi so policisti z dodatnim preverjanjem ugotovili, da je zabeležen kot ukraden, zato so ga zasegli. Vozniku, ki je bil pozitiven tudi na hitri test za prepovedane droge, je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zoper njega so policisti uvedli obdolžilni predlog in mu izdali plačilni nalog. Po končanem zaslišanju sledi kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične.

Sinoči ob 22.44 so piranski policisti zaradi vožnje skozi rdečo luč ustavili 51-letnega državljana Italije, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,84 mg/l. Ker se z rezultatom ni strinjal, je bil v Splošni bolnišnici Izola opravljen strokovni pregled. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Sinoči ob 20.07 je v Suhorju prišlo do dimniškega požara, ki se je razširil na podstrešje skednja. Policisti so z ogledom izključili tujo krivdo, bodo pa o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo s poročilom.

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 140 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 568 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi poškodbami. Zaradi hujših  kršitev so zasegli pet vozil. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, poškodovanje tuje stvari in dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v osmih primerih.

V petek ob 8.45 so ilirskobistriški mejni policisti na vlaku, ki je peljal proti Hrvaški, opravili mejno kontrolo pri 40-letnem državljanu Hrvaške in mu pri tem našli ter zasegli manjšo količino konoplje. Konopljo so v Kopru policisti našli in zasegli tudi 32-letnemu domačinu. Zoper oba moška sledi hitri postopek z odločbo.

V petek ponoči je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka na Kvedrovi cesti v Kopru ukradel skuter Yamaha BW´S NG 50, belo-oranžno-modre barve, reg. št. KP MAMI. Lastnica je bila s kaznivim dejanjem oškodovana za 300 evrov. Policisti še zbirajo obvestila, storilca bodo kazensko ovadili.

Sežanski policisti so ob 11.37 v Štjaku ustavili voznika neregistriranega traktorja. Preizkus alkoholiziranosti je 66-letniku, ki je traktor vozil brez vozniškega dovoljenja, pokazal rezultat 0,45 mg/l. Traktor so mu zasegli, zoper voznika pa bo sodniku za prekrške podan obdolžilni predlog.

Neznanec je v petek ponoči v Luciji ukradel kolo, vredno 150 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 13.07 so izolski policisti ustavljali voznika osebnega vozila Citroen, ki pa ni ustavil. Dohiteli so ga na ulici Oktobrske revolucije v Izoli in ugotovili, da je 33-letnik vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Prav tako so policisti ugotovili, da je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. Avtomobil so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog, zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov ter kazenska ovadba.

Koprski policisti so v petek v Marezigah ustavili 59-letnega domačina, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V soboto nekaj minut po 10. uri je na avtocesti pri odcepu za Senožeče prišlo do dveh prometnih nesreč. V obeh primerih je bil vzrok neprilagojena hitrost. V prvi nesreči je 37-letnik zapeljal s ceste, pri tem se je vozilo večkrat prevrnilo in na koncu obstalo na kolesih. V nesreči se je lažje poškodovala 63-letna sopotnica. V drugi nesreči, ki se je zgodila 10 minut kasneje, je 25-letni voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Pri tem se je lažje poškodoval. Obema povzročiteljema so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 14.14 so koprski policisti v Rižani ustavili 16-letnega voznika skuterja. Ker je bil skuter predelan, so ga policisti zasegli, zoper mladoletnika pa bodo podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na Šmarski cesti v Kopru se je v soboto ob 16.32 zaradi neprilagojene hitrosti zgodila prometna nesreča, v kateri se je osebni avtomobil prevrnil na streho. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa bil zaradi ogleda in odstranjevanja vozila krajši čas oviran promet. Policisti so 63-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Včeraj ob 8.39 je na cesti Ankaran–Lazaret prišlo do prometne nesreče med 26-letno voznico avtomobila in 47-letnim kolesarjem, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Izolski policisti so včeraj ob 12.37 imeli v postopku 18-letnega domačina, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Koprski prometni policisti so na Črnem Kalu ustavili motorista, ki je v naselju prekoračil hitrost za več kot 50 km/h. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa podali obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija