3 VZDRŽANI, OSTALI ZA: Po potrditvi Hrvatina dva predstavnika občin podala odstop zaradi osebnih razlogov

Koper

Po včerajšnji seji sveta Zdravstvenega doma (ZD) Koper je skorajda jasno, da bo njegovo vodenje še naprej pod taktirko Igorja Hrvatina. Po naših informacijah so bili trije člani sveta pri glasovanju vzdržani, ostali so bili za. Dva predstavnika občin sta po glasovanju podala svoj odstop.

Včeraj smo poročali, da je svet ZD Koper na včerajšnji seji odločil, da potrdi sedanjega vršilca dolžnosti direktorja Igorja Hrvatina za direktorja za mandatno obdobje naslednjih štirih let. Predlog bo moral sicer potrditi še občinski svet.

Od prisotnih članov sveta naj bi bili trije vzdržani, ostali pa naj bi glasovali za Hrvatina. Kot smo še izvedeli, sta dva predstavnika občin po njegovi potrditvi podala svoj odstop. Po naših informacijah gre za Katjo Pišot Maljevac in Danijela Starmana, oba sta odstopila zaradi osebnih razlogov.

Igor Hrvatin

Svet zavoda ZD Koper sestavlja 13 članov. Med njimi je sedem predstavnikov koprske in ankaranske občine kot ustanoviteljic zavoda, trije predstavniki delavcev zavoda in trije predstavniki zavarovancev ali drugih uporabnikov, ki jih imenuje koprska območna enota zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Na razpis, za katerega so bili določeni sila ohlapni pogoji, sta se poleg Hrvatina sicer prijavila še Alan Medveš iz Levice in Barbara Umek, inšpektorica na koprski enoti zdravstvenega inšpektorata.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  28 .02. 2020 ob  12: 14
@EnDivija

Občani ne bomo več toliko zadovoljni, ko bomo pokrivali minuse, ki jih bo pridelal hrvatin. Koprsko komunalo je pustil z več kot 4.5 mio izgube in posledično so bile zvišane položnice. Zadovoljstvo ima pri hrvatinu kratek rok.
EnDivja |  28 .02. 2020 ob  11: 16
Kot je meni znano, so zaposleni zelo zadovoljni z njim. In če so zaposleni zadovoljni, bomo potem posledično zadovoljni tudi mi občani kot pacienti. In samo to je merodajno, ne pa ostale vmesne pripombe o njegovi politični pripadnosti, prilizovanju oblasti ali neprimerni strokovni izobrazbi. V zdravstvu je najbolj važen človeški faktor. Sedaj mu dajmo možnost, da potrdi, da se bo v zdravstvenem domu Koper ta faktor dvignil na višji nivo.
vseved |  28 .02. 2020 ob  09: 38
@ kjessi , no pa nam naštej vse afere in nepravilnosti ki bremenijo Hrvatina!
kjessi |  27 .02. 2020 ob  23: 09
10
In da so bile mučke pod prejšno občinsko upravo.......?
max |  27 .02. 2020 ob  21: 23
15
btw regional, a lepše slike g.direktorja nimate, na tej res zgleda ko glista s kravato.
max |  27 .02. 2020 ob  21: 21
11
Bomo ko Italijani, ki pogrešajo fašizem, mi bomo pogrešali Borisa, on je znal kako to urejat in vsi so bili zadovoljni, nihče ni odstopal, kvečjemu je pristopal.
Alex |  27 .02. 2020 ob  19: 53
18
Tudi člani nadzornega organa stanovanjskega sklada so zreli za kazensko ovadbo. Po navodilih Bržančka so izbrali Milivojeviča, potem pa se je Olgica spomnila na svoje zamere do Milivojeviča, ko je bil njen nadrejeni v adriatic slovenica. In Bržanček takoj obrne ploščo. Zdaj Milivojevič ni več dober in ga je treba na občinskem svetu sesuti. Zgleda da Olgo daje zapoznela menopavza.
Tine |  27 .02. 2020 ob  19: 48
26
Nihče me ne bo prepričal, da je bil Hrvatin najboljši kandidat (benzinaio). Mislim, da so člani sveta zavoda zreli za kazensko ovadbo. Za ovadbo je zrel tudi tisti, ki je izvršil pritiske za imenovanje izdajalca hrvatina.