3. VELIKA NAGRADA IZOLE JURETU GOLČERJU: Novomeščani so uresničili željo

Izola

Jure Golčer je zmagovalec 3. Velike nagrade Izole, prve kolesarske dirke na slovenskih tleh v sezoni 2016. Po 156,6 km, dirka je imela start in cilj v Izoli, je član Adrie Mobila premagal Avstrijca Markusa Eibeggerja in Markusa Freibergerja.

Novomeška ekipa je držala besedo, ko je napovedala, da si letos želi zmage. V begu je namreč imela tri kolesarje Domna Novaka, Jureta Golčerja in Radoslava Rogino. Skupaj še s tremi tekmeci so na zadnji vzpon "nesli" eno minuto in 50 sekund prednosti pred zasledovalci, dobrih 50 km pred ciljem pa so dobili družbo še dveh kolesarjev. Njihova prednost je počasi kopnela, zato so se dobrih 20 km pred ciljem za napad med ubežniki odločili štirje, med njimi sta bila Golčer in Rogina.

V ozadju so se v ospredje vse bolj postavljali člani poljske ekipe CCC Sprandi Polkowice in azerbajdžanskega Synergy Baku Cycling Projecta. A so se za to odločili prepozno, saj so ubežniki dobro kolesarili, na koncu pa je bil najmočnejši 38-letni Golčer, ki se je letos preselil v Adrio Mobil in že na svoji drugi dirki zmagal.

Za Eibeggerjem in Freibergerjem je ciljno črto prečkal Rogina, na devetem mestu je končal Jan Tratnik iz ekipe Amplatz BMC.

Golčer je tretji zmagovalec VN Izole. Lani je slavil Avstrijec Gregor Mühlberger, na prvi izvedbi pa Italijan Christian Delle Stelle.

Deli novico: