2TDK RAZVELJAVILA ODLOČITEV O IZBIRI IZVAJALCA: Znova bodo pregledali ponudbe za galerijo Glinščica

Koper

Družba 2TDK se je pred slabim tednom dni odločila razveljaviti odločitev o izboru izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri izgradnji drugega tira Divača-Koper. Za izvajalca je izbrala konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel, zdaj pa bo vse prispele ponudbe na razpis znova pregledala in ocenila.

Na razpis so prispele tri ponudbe. Poleg omenjenega konzorcija družb, ki je dela ocenil na nekaj manj kot osem milijonov evrov, sta jo oddali še Kolektor CGP skupaj z družbama Riko in Pomgrad (13,5 milijona evrov) ter podjetje Godina (14,3 milijona evrov).

Potem ko je družba 2TDK 20. junija sporočila, da so za izvajalca izbrali najugodnejšega ponudnika, je prejšnji teden svojo odločitev razveljavila. V družbi so, kot je zapisano v objavi na portalu javnih naročil, po sprejetju odločitve o oddaji javnega naročila in pred njeno pravnomočnostjo ugotovili, da faza pregleda in ocenjevanja ponudb ni bila ustrezno opravljena.

Da bi odpravili nezakonitost, so v 2TDK še pred podpisom pogodbe razveljavili odločitev o oddaji javnega naročila. Tako bodo ponudbe še enkrat pregledali in ocenili, po ponovnem pregledu pa izdali novo odločitev o oddaji javnega naročila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  09 .07. 2019 ob  15: 13
-2
seveda bodo izbrali najdražjega ponudnika.
Erazem |  09 .07. 2019 ob  10: 22
Bo kdo odgovarjal za nevestno delo? Ali pa so ugotovili, da niso izbrali "pravega"? Javen denar, pričakujemo tudi javni odgovor.