2TDK JO JE ZAVRNILO KOT NEDOPUSTNO: Edina ponudba za več kot 50 milijonov evrov presegla limitirano vrednost!

Koper

Podjetje 2TDK je kot nedopustno zavrnilo edino ponudbo, ki jo je prejelo na razpisu za železniške in predorske sisteme na drugem tiru med Divačo in Koprom. Vrednost javnega naročila je bila limitirana pri 142,2 milijona evrov, konzorcij podjetij z vodilno družbo SŽ gradbeno podjetje pa je oddal ponudbo v vrednosti 198,5 milijona evrov.

Edino ponudbo na razpisu, ki je torej za več kot 50 milijonov evrov presegla limitirano vrednost, je poslal konzorcij podjetij SŽ - gradbeno podjetje, Kolektor Koling in slovensko podjetje v turški lasti Yapi Merkezi Construction.

Projektno podjetje 2TDK ima, potem ko je javno naročilo zaključil brez oddaje posla, po poročanju medijev več možnosti.

Možna je tako ponovitev razpisa kot tudi vnovična sprememba strategije in razdelitev razpisa na sklope, da bi najprej iskali izvajalca samo za preusmeritev proge v Divači, ki je najbolj nujna. Za preostala predorska dela, za katera se še ne mudi toliko, pa bi izvajalca iskali kasneje.

Od začetka gradnje drugega tira do danes so se sicer cene gradbenih materialov občutno podražile, kar že ima učinek na gradbene projekte po državi.

Drugi tir kot največji infrastrukturni projekt v Sloveniji gradi konzorcij Kolektorja CPG s turškima partnerjema Yapi Merkezi in Özaltin.

BONUS VIDEO: Smo Slovenci v očeh tujcev dobri gostitelji?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija