27- IN 33-LETNIK RAZGRAJALA PRED GOSTILNO V PRADAH: V Portorožu pa 58-letnik vozil moped pod vplivom kokaina

Kronika

V soboto ob 0.23 so bili policisti obveščeni, da v Pradah pred gostilno pijane osebe razbijajo. Policisti so na kraju identificirali najprej 33-letnika, ki je vozil pred gostilno in povzročal hrup – ta je napihal 0,61 mg/l (prepoved nadaljnje vožnje, zaseg vozila, obdolžilni predlog), zatem pa še 27-letnika, ki je prav tako vozil avto pred gostilno in mu je alkotest pokazal 0,42 mg/l. Na kraju je bila razbita steklovina, tako da policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o dogajanju.

Vse fotografije so simbolične.

Danes dopoldan so v Portorožu ustavili 58-letnega voznika mopeda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je registrska tablica ukradena (prijava z dne 6. 1. 2019), moped v evidencah ni beležen, voznik pa za vozilo nima nobenega dokumenta, s katerim bi izkazoval lastništvo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 mg/l, odrejen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom drug ali drugih nedovoljenih snovi pa je bil pozitiven na kokain, opijate in benzodiazepine. Odrejen strokovni pregled je odločno odkloni. Izdan mu je bil plačilni nalog po 25/6-1 ZMV, 46/1 ZOZP, 107/12/5 ZPrCP, zbirajo se informacije v zvezi s tatvino mopeda.

12-krat počilo, tuji huje poškodovani

Policisti so v zadnjem vikendu obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 z lažjimi poškodbami in dve prometni nesreči s hujšimi poškodbami. Zasegli so tudi več vozil. 

V petek ob 22.09 je v krožišču nad Piranom padel motorist iz Škofij, ker naj bi mu neznano vozilo izsililo prednost. Alkotest mu je pokazal  0,76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v rob pločnik in padel. Po padcu je motorno kolo trčilo v drog javne razsvetljave in obstalo sredi vozišča. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 3.32 je na cesti Portorož–Valeta trčil 30-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,85 mg/l alkohola. V vozilu sta bila še dva potnika in eden od njiju se je v nesreči huje poškodoval (zlom nosu). Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V nedeljo ob 6.04 je bila prometna nesreča v Knežaku. 16-letni voznik motornega kolesa z okolice Postojne je izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Pri padcu se je huje poškodoval. Odrejen mu je bil strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi izsiljevanja, vožnje neregistriranega motornega kolesa in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zasegli vozil so se kar vrstili

Policisti so v petek zasegli skuter Koprčanu, zatem pa na cesti Naklo–Zavrhek še osebni avto vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V nedeljo so v Hrvatinih zasegli osebni avto državljanu Italije, ker mu je poteklo italijansko vozniško dovoljenje, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,52 mg/l, zatem pa še osebni avto v Portorožu, ker voznik iz Izole nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nedeljo ob 21.50 so policisti na mejnem prehodu Dragonja zasegli še osebni avto državljanu Srbije, ker ima veljaven ukrep prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Danes ponoči so policisti v Luciji zasegli moped Piaggio domačinu, ker je mopedu je pretekla registracija, voznik pa za vožnjo vozil te kategorije ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem kršiteljem sledi obdolžilni predlog. V tem tednu poteka akcija SPEED, ko bodo policisti poostreno nadzirali hitrost na naših cestah.

Kradli kot za stavo

V petek sta v Piranu sta dva moška vstopila v galerijo. Prvi je prodajalca zamotil, drugi pa naj bi mu izza pulta ukradel moško denarnico, v kateri je imel osebno izkaznico, bančno kartico, ZZZS kartico in približno 400 evrov gotovine.

V nedeljo ob 2. uri so policisti prejeli prijavo, da so oropali taksista v Izoli. Do njega je pristopil zamaskiran moški, mu zagrozil, zatem pa vzel denarnico in pobegnil. Konkretna zadeva se še preiskuje.

V nedeljo Izoli je nekdo turistom, državljanom Nemčije, iz sobe ukradel gotovino iz ženske torbice.

Na plaži v Izoli je v nedeljo nekdo domačinu ukradel telefon Huawei P20 Pro in 30 evrov.

V ponedeljek ponoči je nekdo vlomil v lokal v Portorožu in ukradel menjalni drobiž

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 9. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 26 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 in PP Kozina 1 osebo. Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito. 11 oseb je že bilo vrnjenih na Hrvaško, drugi pa bodo vračani po zaključenih postopkih. Prav tako so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali drž. Turčije in drž. Nemčije zaradi suma storitev kaznivih dejanj po 308. členu KZ.

V petek ob 15. uri so policisti v Dolenjah pri Jelšanah prijeli 10 državljanov Iraka, pri tem pa še državljana Nemčije in državljanko Turčije, ko so ju osumili kaznivega dejanja nelegalnega sprovajanja. Osumljena sta bila v soboto privedena na zaslišanje na OS Koper in zanju je bil odrejen pripor. Državljani Iraka so bili vrnjeni na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija