250 POTAPLJAČEV MED FIESO IN PIRANOM: Potapljaški praznik z okoljevarstveno noto (FOTO)

Piran

Potapljači so ob današnjem Dnevu potapljačev Slovenije izvedli čistilno akcijo vodnega območja med Fieso in Piranom. Nabrali so za več vreč odpadkov in tako pripomogli k ohranjanju podvodnega sveta in čistoči slovenskega morja, so sporočili iz družbe Spar Slovenija, ki podpira prireditev.

Osrednjega potapljaškega dogodka, ki ga v Fiesi organizira Slovenska potapljaška zveza v sodelovanju s športnopotapljaškim in ribiškim društvom Potapljači Luke Koper, se je letos udeležilo okoli 250 potapljačev in ljubiteljev potapljanja.

Tudi tokrat so prireditvi dodali okoljevarstveno noto, saj so med potopi očistili morje in priobalni pas na območju med Fieso in Piranom. Potapljaški praznik so popestrili še sejem potapljaške opreme, potapljaško kosilo in tradicionalne "igre brez dna".

"Navdušen sem, da smo se po dveh letih lahko ponovno zbrali na osrednjem potapljaškem dogodku v Sloveniji, in to v tako velikem številu. Potapljači radi združujemo veselje do potapljanja in skrb za okolje ter smo nadvse zadovoljni z opažanjem, da v naših vodah z leti naletimo na vse manj smeti, za kar je med drugim zaslužno osveščanje o pomenu čistih voda," je povedal predsednik Slovenske potapljaške zveze Mitja Slavinec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  04 .06. 2022 ob  19: 15
Bravo!!!! Res lepa akcija.