25-LETNICA ENO LETO NI MOGLA ZANOSITI: Šokirana, ko je izvedela, da se je rodila kot moški

Svet

Poročena 25-letna Kitajka je bila popolnoma šokirana, ko je izvedela, da ima moški kromosom Y, čeprav ima ženske spolne organe. Pred tem je eno leto poskušala neuspešno zanositi.

25-letnica ima ženske spolne organe in je tudi vse življenje živela kot ženska. Kot pojasnjujejo kitajski zdravniki, gre za redke primere, ki se zgodijo. Ženska po imenu PingPing poleg tega, da ni mogla zanositi, tudi nikoli ni imela menstruacije.

Njeni spolni organi so sicer ženski, vendar slabše razviti. Ko jo je mama kot otroka peljala k zdravniku, so ji dejali, da se pač njeni spolni organi razvijajo počasneje. Slabo razvite ima tudi kosti. Poleg tega so ugotovili, da nima maternice in jajčnikov.

Vendar pa tudi nima moških genitalij ali testisov. Zdravniki menijo, da jih je nekoč morda imela, vendar so degenerirali oziroma atrofirali. Zdravniki so še ocenili, da bi jo morala starša, ki sta sicer v tesnem krvnem sorodstvu, že pred leti peljati na podrobnejše zdravstvene preglede.

Po pojasnilih Ameriškega informacijskega centra za genske in redke bolezni (GARD) ima veliko ljudi s takšnim stanjem genitalije, ki niso povsem jasno moške ali ženske. Zdravljenje lahko vključuje operacijo ali hormonsko terapijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija