23-LETNIK PREVAŽAL ILEGALNE MIGRANTE NA MEJO Z ITALIJO: V zadevo naj bi bilo vpletenih še več osumljencev

Kronika

Kot so danes sporočili s PU Nova Gorica, so policisti 13. aprila letos na številko 113 prejeli klic občana, da je v Podsabotinu iz avtomobila slovenskih registrskih oznak izstopilo več oseb, ki so najverjetneje ilegalni prebežniki. Podsabotin se nahaja tik ob državni meji z Italijo. Novogoriški policisti so kmalu zatem ustavili 23-letnega Mariborčana.

23-letnika doma z območja Maribora so novogoriški kriminalisti aretirali, naslednjega dne pa so ga s kazensko ovadbo izročili preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča.

S pomočjo italijanskih kolegov so ugotovili, da je 23-letnik z avtomobilom pripeljal v Podsabotin osem ilegalnih prebežnikov, državljanov Pakistana, ki so nato peš prečkali državno mejo in vstopili v Italijo. Kot se je izkazalo, je samo dan poprej na enak način poskušal spraviti čez mejo šest Pakistancev, a so jih policisti izsledili in prepeljali v ljubljanski azilni dom.

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju s kolegi iz več drugih policijski uprav kazensko ovadili še več osumljencev doma iz drugih krajev po Sloveniji, zaradi prepovedanega prehajanja državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija