Burja bo oslabela

Slovenija

Sneženje, ki je v petek pobelilo večino države, je ponoči oslabelo in postopno ponehalo, le ponekod v južnih krajih bo rahlo snežilo še do jutra. Ponoči je na Primorskem še pihala močna burja, sunki so na izpostavljenih legah dosegali hitrost okoli 120 kilometrov na uro. Burja bo čez dan slabela, napovedujejo na agenciji za okolje.

Na Primorskem bo precej jasno, jasnilo pa se bo tudi drugod, a bo predvsem v osrednjih in jugovzhodnih krajih ostalo precej nizke oblačnosti. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo še pihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem od 1 do 5, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Obeti za naslednje dni so precej suhi. V nedeljo, ponedeljek in torek bo zmerno do pretežno oblačno, možnost padavin pa bo majhna.

Sneženje ni povzročalo težav

Prvo močnejše sneženje letos je minilo brez večjih težav. Največ snega je zapadlo na Dolenjskem in Notranjskem ter v višjih območjih Štajerske in Koroške. Večjih zamud v prometu po državi ni bilo, so pa ponekod promet ovirala podrta drevesa. Prav zaradi mokrega in težkega snega in posledično podrtih dreves je bila ponekod motena oskrba z električno energijo.

V petek so za tovorna vozila nad 7,5 tone, ki so namenjena proti Madžarski, zaprli mejne prehode Italija-Slovenija ter Slovenija-Madžarska zaradi snežnih razmer na Madžarskem.