"Maturant, kam naprej?!"

Koper

Klub študentov občine Koper (KŠOK) bo že deveto leto zapored priredil niz neformalnih informativnih dni: "Maturant, kam naprej?!". Projekt je namenjen dijakom in dijakinjam, ki se želijo bolje seznaniti s programi fakultet, predvsem pa srednješolcem tretjih in četrtih letnikov obalnih srednjih šol. Letos bo projekt potekal na Gimnaziji Koper, in sicer od danes pa vse tja do srede, od 15.30 dalje.

 

Projekt "Maturant, kam naprej?!" je nastal z namenom dijakom in dijakinjam skozi oči trenutnih študentov in študentk predstaviti študijske smeri različnih fakultet. Čeprav imajo fakultete uradne informativne dneve, na Klubu študentov občine Koper menijo, da je izbira študija zelo pomembna odločitev, ki zaznamuje celotno življenje. V izobilju študijskih smeri so konkretne informacije ključnega pomena za pravilno odločitev, katere ne bo potrebno obžalovati.

Predstavljali bodo študentje

Podroben urnik predstavitev bo objavljen na spletni strani društva.

Tako so tudi letos pozvali študente in študentke, da dijakom in dijakinjam sami predstavijo izbrani študij. Na tak način dijaki/nje o bodočih študijskih smereh pridobijo neposredne informacije "iz terena" in možnost postavljanja vprašanj.

Dijaki/nje lahko na teh neformalnih srečanjih pridobijo še ostale informacije, ki so pomembne za študij. Informacije, ki pogosto manjkajo v predstavitvenih brošurah ali na uradnih informativnih dnevih. V sproščenem vzdušju so tudi vprašanja dijakov in dijakinj pogostejša kot na formalnih informativnih dnevih in marsikomu, ki je še neodločen, to lahko pomaga pretehtati in sprejeti pravo odločitev.

V sklopu projekta bo KŠOK organiziral tudi prevoz na uradne informativne dneve v Ljubljano.

 

Deli novico:

Dijaki |  20 .01. 2014 ob  12: 12
najboljše, da se odselite v tujino, v Sloveniji ni bodočnosti!