21-milijonski glavni dobitek v igri Eurojackpot vplačan v Sloveniji

Odklop

Glavni dobitek v mednarodni igri Eurojackpot - dobrih 21 milijonov evrov - je bil tokrat vplačan v Sloveniji. Dobitnik je listek z eno kombinacijo za 2,20 evra vplačal v Osrednjeslovenski regiji, so sporočili iz Loterije Slovenije. 21 milijonov evrov vreden jackpot je po njihovih navedbah doslej tudi najvišji dobitek iger na srečo pri nas.

Za dobitnika so bile tokrat srečne kombinacija številk 1-8-18-25-47 ter dodatni številki 2 in 7. Slovenski rekorder bo tako prejel 21.047.334,80 evra.

V zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji je rekordni dobitek doslej predstavljala sedmica, vredna nekaj manj kot pet milijonov evrov, ki so jo izžrebali januarja lani.

Eurojackpot je mednarodna igra na srečo, ki jo skupaj prireja 29 prirediteljev iz 14 držav. Prvo žrebanje je bilo marca lani, Loterija Slovenije pa pri igri sodeluje od samega začetka. Glavni dobitek jackpot so doslej izžrebali 12-krat: šestkrat v Nemčiji, dvakrat na Finskem, po enkrat pa na Danskem, Norveškem, v Italiji in Sloveniji.

Tokratni jackpot je po višini šesti najvišji dobitek - rekordni jackpot, ki je bil vplačan v Nemčiji aprila letos, je znašal nekaj več kot 46 milijonov evrov, še pojasnjujejo na Loteriji Slovenije.

pomoc |  07 .12. 2013 ob  12: 59
zdravo .. jaz sem igral listek na hrvaskem in zadel slabih 230.000 € .. ma zanima sedaj kako dvigniti ta denar, ker bo cela zajebancija , prosim za pomoc !!