20-LETNEMU PRIMORCU ZASEGLI DROGO: Pri njem so našli še prepovedano orožje (FOTO)

Kronika

Sežanska kriminalista sta 17. januarja ob 20.30 opravila kontrolo nogometnega igrišča v Divači. Pri tem sta tam izvedla postopek ugotavljanja identitete 20-letnega Divačana, ki je v roki držal večjo prozorno PVC vrečko. V vrečki je imel več posušenih rastlinskih delcev, za katere sta kriminalista sumila, da gre za prepovedano drogo. Poleg vrečke je imel Divačan pri sebi še mikro tehnico in prepovedano orožje – boksar.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog mu je bila odvzeta prostost. S preliminarno analizo snovi je bilo ugotovljeno, da je imel pri sebi skupno 56,51 gramov prepovedane droge konoplja.

Naslednji dan je bila na njegovem domu opravljena hišna preiskava, kjer je bil najden in zasežen še dodatni kos hladnega orožjateleskopska palica.Policisti bodo na okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in uvedli hitri postopek po Zakonu o orožju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija