19-LETNI KOPRČAN ZADET VOZIL PRIJATELJE: Sopotnik je celo potreboval pomoč reševalcev

Kronika

Danes ob 2.48 so policisti v Izoli ustavili osebni avto, v katerem so bili voznik in trije potniki, vsi iz Kopra oziroma okolice. Pri 19-letnemu vozniku so opravili test na droge, ki je bil pozitiven. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejen strokovni pregled. Njegov še ne 18-letni sopotnik je bil v tako slabem zdravstvenem stanju, da so na kraju potrebovali prehospitalno enoto, pri sebi pa je imel tudi nekaj zavitkov konoplje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 144 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 469 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in 10 tatvin ter eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 18 primerih.

V soboto ob 23.40 so imeli policisti v Kopru v postopku 16-letnega voznika neregistriranega mopeda. Zasegli so mu približno 20 gramov konoplje in manjšo tehtnico. Po zaključenih postopkih mu sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Predrzna kraja domačina

V petek popoldne so bili policisti napoteni v Piran, kjer je pred restavracijo nekdo oškodovanki s klopce ukradel plažno torbo, s ključi vozila, gotovino in telefonom Huawei. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da je do klopce prišel 48-letni domačin, izkoristil odsotnost (oškodovanka se je kopala) in ukradel torbo. Policista sta osumljenega, sicer povratnika kaznivih dejanj, kmalu našla v Piranu in mu zasegla vse ukradene predmete, skupaj vredne približno 800 evrov. Predmete so vrnili lastnici, domačinu pa sledi kazenska ovadba.

Kolesarka padla čez škarpo

Popoldne je na cesti od Strunjana proti Belvederju padla kolesarka, 22-letna državljanka Slovaške. Po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala v levo na travnato površino, kjer je padla preko škarpe na spodnjo teraso in poškodovana obležala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Splošno bolnišnico Izola (hujše poškodba - zlom ključnice). Sledi ji plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

V noči na soboto so v Marezigah ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, alkotest mu je pokazal 0,34 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Takoj zatem so v Luciji ustavili 41-letnega domačina, ki je vozil moped. Odrejen alkotest je pokazal 1,28 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo popoldne so policisti v Škofijah ustavili 55-letnega državljana Italije, ki je napihal 0,69 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 9.15 so policisti na Južni cesti v Izoli ustavljali osebni avto, vendar ta na znake ni ustavil, ampak je pospešil vožnjo. Kljub temu je kmalu ustavil vozilo, voznik pa pobegnil peš. Čez kakšno minuto so policisti prijeli 33-letnika. Ugotovili so, da sta na vozilu nameščeni različni registrski tablici, preizkus z alkotestom je vozniku pokazal 0.19 mg/l, strokovni pregled pa je odklonil, vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije in čezmejno zasledovanje

Na območju PU Koper so policisti od petka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 27 oseb (17 so jih vrnili italijanski varnostni organi).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija