19-LETNI KOPRČAN DAN PRED KONCEM PREVZEL VODSTVO: Toni Vodišek danes na Sardiniji jadra na medaljo

Svet

Slovenski reprezentant v jadranju Toni Vodišek je na evropskem prvenstvu bodočega olimpijskega razreda formula kite dan pred koncem tekmovanja prevzel vodstvo. S tremi težko prigaranimi posamičnimi zmagami je s tretjega napredoval na prvo mesto, kjer ima sedaj le točko prednosti pred francoskima tekmecema Theom De Ramecourtom in Axelom Mazello.

Kar 60 jadralcev iz 22 držav je po kvalifikacijah in štafetni tekmi včeraj nadaljevalo nastope na EP, kjer so najboljši krmarji zajadrali v zlati skupini. V 16 do 19 vozlih termičnega vetra so odjadrali pet plovov, glavni šov pa sta uprizorila 19-letni Koprčan Vodišek in De Ramecourt, ki sta se po regatni progi lovila kot mačka in miš, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

"To je bil dober dvoboj! Ko se je Ramecourt tik pred ciljem zadnje regate zvrnil, sva bila že povsem na meji. Priganjala sva se do skrajnosti in če se ne bi on prevrnil, bi se verjetno jaz. Naredil sem veliko napak, toda počasi jih odpravljam," je prvi finalni dan ocenil Toni Vodišek, ki bo danes storil vse, da ubrani vodstvo in osvoji prvi naslov evropskega prvaka v članski konkurenci.

Formula kite je bila novembra lani uvrščena v olimpijski program, olimpijski krst pa bo doživela na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija