189 POTRJENIH OKUŽB, POZITIVNI TUDI NA OBALI: Covid-19 terjal tri nove smrti

Slovenija

V Sloveniji so v ponedeljek opravili 2509 testov na novi koronavirus in pri tem potrdili 189 okužb. V bolnišnicah se zdravi 111 bolnikov s covidom-19, med njimi jih 20 potrebuje intenzivno nego. Trije bolniki so v ponedeljek umrli, 10 so jih odpustili iz bolnišnice, je preko Twitterja sporočila vlada.

Nove okužbe so v ponedeljek potrdili v kar 79 občinah. Največ, 32, so jih potrdili v Mestni občini Ljubljana, sledijo Kranj z 10 okužbami, Maribor z devetimi in Škofja Loka s sedmimi. V občinah Celje, Jesenice, Hoče - Slivnica, Škofljica in Tržič so potrdili po pet novih okužb, v občinah Črna na Koroškem, Zreče, Vrhnika, Tolmin, Krško, Gorenja vas - Poljane, Šenčur, Sečnica ob Dravi in Rečica ob Savinji pa po tri. V preostalih občinah, kjer so potrdili okužbe, so potrdili po dve ali eno novi.

Večji del novih okužb 46, so potrdili pri osebah, starih od 45 do 54 let. Med starimi od 15 do 24 let ter od 35 do 44 so potrdili po 29 okužb, 27 so jih potrdili med osebami v starostni skupini od 55 do 64 let, 20 pri osebah starih od 25 do 34 let, 15 pa pri mladoletnikih, starih od pet do 14 let. Pri starejših več kot 64 let so skupno potrdili 24 okužb, kažejo podatki portala Sledilnika za covid-19.

Trenutno je po podatkih portala v državi aktivno okuženih 2206 oseb. Največji delež okuženih je med prebivalci občin Črna na Koroškem (1,554 odstotka), Mežica (0,674 odstotka) in Prevalje (0,396 odstotka). Pojavnost okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev je po podatkih Evropskega centra za nadzor bolezni pri nas 101.

V Sloveniji so do zdaj skupno potrdili 6764 okužb, skupaj je zaradi covida-19 umrlo 159 ljudi, je razvidno s portala Sledilnik za covid-19.

Pozitivni trije mladi slovenski nogometni reprezentanti, pozitivna tudi dva nogometaša Mure

Priprave mlade slovenske nogometne reprezentance do 21 let za dve prijateljski tekmi ta in prihodnji teden je prekinila novica o pozitivnih izvidih na novi koronavirus. Kot je za STA potrdila Nogometna zveza Slovenija, gre za tri nogometaše, ki so že v samoosamitvi. Posledično reprezentanca danes ni odpotovala na prijateljsko tekmo v Albanijo, vprašljiva pa je tudi usoda tekme z Madžarsko prihodnji teden v Sombotelu.

Nogometaši ljubljanskega prvoligaša Brava, ki so minuli vikend na prvenstveni tekmi v Šiški Muri prizadejali prvi poraz letos v Prvi ligi Telekom Slovenije, morajo v desetdnevno karanteno. Kot so zapisali pri Bravu, sta bila dva nogometaša Mure pozitivna na covid-19, zato se je vodstvo kluba preventivno odločilo za samoosamitev članske ekipe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija