18-LETNIK SEJAL SMRT MED TEMNOPOLTIMI: Strelski pohod v živo prenašal na družbenih omrežjih (FOTO, VIDEO)

Kronika

V sobotnem streljanju v supermarketu v Buffalu v ameriški zvezni državi New York je bilo ubitih deset ljudi, trije so bili ranjeni. Oblasti so napad označile za "rasno motiviran", saj je 11 od 13 žrtev napada temnopoltih. 18-letni napadalec je strelski pohod prenašal v živo na družbenih omrežjih.

Policijski komisar iz Buffala Joseph Gramaglia je povedal, da je bilo med 13 ljudmi, ki jih je ustrelil osumljenec, 11 temnopoltih. Osumljenec je 18-letni belec Payton S. Gendron, ki mu bodo po navedbah španske tiskovne agencije EFE sodili že v torek.

Gendron je v soboto popoldne močno oborožen prispel v Buffalo, po navedbah policije se je pripeljal iz več ur oddaljenega kraja. Ko je izstopil iz vozila, je na parkirišču ustrelil štiri ljudi, od katerih je tri ubil. Nato je vstopil v trgovino, kjer je nadaljeval s streljanjem, napad pa je v živo prenašal na družbenih omrežjih.

Tožilstvo meni, da so bili umori "rasno motivirani", kar je v skladu s predpostavko agenta FBI Stevena Belangerja. Ta je dejal, da incident preiskujejo "kot zločin iz sovraštva in primer nasilnega ekstremizma iz rasnih razlogov".

Gendron je, kot kaže, sosesko izbral zato, ker v njej živijo večinoma temnopolti ljudje. Približno 37 odstotkov prebivalcev Buffala je temnopoltih, še navaja EFE. Gendronu grozi dosmrtna zaporna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija