18-LETNIK, KI JE ZAKRIVIL TRAGIČNO NESREČO Z MIGRANTI, BREZ VOZNIŠKE: Koprska sodnica odredila pripor

Kronika

Koprska preiskovalna sodnica je za 18-letnega državljana Kosova, ki je v nedeljo zvečer z najetim kombijem bežal pred policisti in v Ljubljani na Tržaški cesti trčil v semafor, pri tem pa povzročil smrtno prometno nesrečo, odredila pripor, poročajo mediji.

V hudi prometni nesreči je umrl 22-letni Kurd, pet potnikov v kombiju pa je bilo hudo poškodovanih.

18-letni državljan Kosova, ki je nesrečo zakrivil, je z urejenim statusom že dlje časa živel v Postojni. Po zaslišanju pred koprskim sodiščem je preiskovalna sodnica zanj odredila pripor. Mladenič naj bi bil brez vozniškega dovoljenja, še poročajo mediji.

Pred sodiščem naj bi zaslišali še tri Postojnčane, dva naj bi bila komaj polnoletna, za katere policisti sumijo, da so pri prevozu Kurdov delovali kot izvidnica. Nobenega od njih niso priprli, so jih pa kazensko ovadili.

Spomnimo, policisti so v nedeljo nekaj minut po 20.00 poskušali pri bencinskem servisu na Kozini ustaviti kombi, ki ga je vozil 18-letnik. A je ta odpeljal mimo njih na avtocesto v smeri proti Ljubljani, čeprav naj bi bili prvotno namenjeni v Italijo.

Kmalu se je med vožnjo po avtocesti pojavila opel astra, v kateri sta bila dva 18-letnika in dekle. Oba voznika sta nato vozila tako, da ju policisti niso mogli niti prehiteti ni varno zaustaviti. Opel astro so nato ustavili na izvozu Senožeče, voznik kombija pa je nadaljeval vožnjo vse do Ljubljane, kjer na Tržaški cesti najprej trčil v avtomobil, ki je stal pred semaforjem.

Po trčenju ga je odbilo v levo, v steber semaforja. Trčenje je bilo tako silovito, da je 22-letni Kurd, ki se je peljal v kombiju, umrl na kraju. Še pet sopotnikov v kombiju, prav tako kurdske narodnosti, pa je bilo huje poškodovanih. Po dveh dneh so jih odpustili iz bolnišnice in so zdaj nastanjeni v azilnem domu.

18-letnik brez vozniškega izpita je s kombijem drvel tudi 180 km/h in med divjo vožnjo trčil v dve policijski vozili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija