V Kopru objavili natečaj za županovo olje in vino

Koper

Mestna občina Koper je tudi letos objavila natečaja za izbor županovega vina in oljčnega olja za leto 2014. Na prvega se lahko prijavite vse do srede, 27. novembra, za prijave in vzorce oljčnega olja pa je čas še do petka, 6. decembra.

Največ po tri vzorce

Pridelovalci vina lahko na natečaju sodelujejo z največ tremi vzorci vina, obveznih sort malvazije in/ali refoška, ne glede na letnik trgatve, prav tako kot tudi pridelovalci oljčnega olja, ki morajo največ trem vzorcem deviškega oljčnega olja priložiti kopijo analize, iz katere je razvidna kislost olja. Tako županovo vino kot oljčno olje bo služilo promociji Mestne občine Koper v letu 2014.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani občine oz. v občinski sprejemni pisarni, dodatne informacije pa so na voljo na Turistični organizaciji Koper.

Najboljša, ki bosta poleg laskavega naziva prejela tudi prehodni skulpturi akademskega slikarja Tilna Žbone, bodo tudi letos razglasili na sklepni prireditvi, in sicer 18. decembra v prostorih kleti Vinakoper. Lani sta strokovni komisiji najbolj prepričala refošk letnika 2008 kleti Monte Moro in ekstra deviško olje Roka Glavine iz Šmarij.  

Vino in olje za protokolarni in promocijski namen

Tako kot sleherno leto bo tudi letos Mestna občina Koper za protokolarne in promocijske namene odkupila najmanj petsto steklenic županovega vina in 500 steklenic županovega oljčnega olja 2013, in sicer vino v steklenicah po 0,75 l, za največ 7 evrov, oljčno olje pa po 5 evrov za steklenico 0,25 l.

Deli novico: