Hišni ljubljenčki iščejo odgovorne lastnike!

Koper

V Obalnem zavetišču za zavržene živali (ODPMŽ) v Dvorih pri Svetem Antonu hišni ljubljenčki iščejo stalni dom in odgovorne lastnike, ki bi zanje lepo skrbeli. Vabljeni, da pomagate kosmatincem najti dom, pa tudi, da kakšno uro svojega prostega časa namenite sprehodu s katerim od pasjih prijateljev. Telefonski številki za dodatne informacije sta 041 626 448 in 031 349 823.

FIDO

Fido je starejši mešanček s kakšno lovsko pasmo, umirjen, že malo počasen, najden neoznačen na robu gozda, poln bolh in klopov. Jesen svojega življenja bi rad preživel v ljubečem domu, ki ga do zdaj verjetno ni imel.

HUGO

Hugo je mlad kuža srednje rasti, najden v Marezigah, ko ga je udaril avto. Ker ni bil označen in mu je potekla karantena, išče nov dom. Še vedno gleda malce preplašeno, ni mu jasno, zakaj se toliko ukvarjamo z njim. Zdravstveno je popolnoma v redu, že maha z repkom in se veseli sprehodov. Kako bo šele srečen, ko bo lahko odkorakal domov in imel tiste prave ljudi samo zase.

REX

Rex je mešanček med nemškim ovčarjem in (najbrž) zlatim prinašalcem. Star je približno 2 leti, čeprav je velik in spominja na »medota«. Je neizmerno nežno in ljubeče bitje. Poslušen, vodljiv, umirjen. Odlično socializiran na druge živali, obožuje družbo ljudi. Išče ljubečo družino.

FRANCESCA

Francesca je malo prikupno bitje, s katero je Romun na ulici pridobival finančno podporo. Žal je ob njej izpostavljal tudi mladiče, stare komajda nekaj dni. Psička je postajala vsak dan bolj nervozna, saj se je na stotine rok vsak dan dotikalo »lepih mladičkov«. Zahvaljujoč hitri intervenciji veterinarske inšpekcije, ki je lastniku izdala odločbo o odvzemu, je Francesca z mladički sedaj na varnem. Čez približno šest tednov bodo mladički iskali nov dom. Gre za kužke manjše rasti, kratkodlake, primerne izključno za notranje bivanje.

LOLA

Lola je mešanka srednje rasti, stara približno 8 mesecev. Obnaša se svoji starosti primerno, sproščeno in igrivo. Rada se podi z drugimi psi po travniku. Je kužica, ki do sedaj nekako ni imela sreče, saj je odrasla v zavetišču. Njena sestrica pa že več mesecev uživa v novem domu. Upamo, da je zdaj prišel čas tudi za Lolo.

TISA

Tisa je mešanka srednje rasti, stara približno 7 mesecev. Je prikupna in nagajiva, vedno razpoložena za igro. Rada ima družbo drugih psov, najsrečnejša pa je, ko ji človek posveti malo časa in nežnosti. Čaka na strpno družino, ki jo bo imela rada.

TOBI

Tobi je Katkin mladič, ki je od mame prevzel kar nekaj nezaupljivosti. Vendar pa hitro napreduje, njegovo vedenje se spreminja iz dneva v dan. Prepričani smo, da bi mu šlo doma še hitreje, potrebuje varen dom in potrpežljive posvojitelje.

KATKA

Katka je starejša mešanka z nemškim ovčarjem, slepa na eno oko. Je zelo nezaupljiva, predvsem do tujcev, a verjamemo, da bo z malo potrpljenja in vztrajnosti lahko zaživela življenje nekje izven zavetišča. Potrebuje potrpežljivo, strpno in nežno družino z nekaj kinološkega znanja.

MUCE

V zavetišču na nove skrbnike čaka tudi večje število muc, obeh spolov in vseh barv.