V trupu Coste Concordie našli ostanke trupla

Kronika

Italijanski potapljači, ki iščejo trupli edinih dveh še pogrešanih po lanski nesreči luksuzne križarke Costa Concordia, so danes v trupu ladje našli ostanke trupla. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi šlo za posmrtne ostanke pogrešanega indijskega natakarja Russela Rebella.

Najdeni ostanki naj bi bili že močno razpadli, zato bodo za potrditev identitete potrebne nadaljnje preiskave. Druga žrtev, katere posmrtnih ostankov še niso našli, je italijanska potnica Maria Grazia Trecarichi.

Po nesreči Coste Concordie, ki se je zgodila 13. januarja 2012, so iz vode potegnili 30 trupel. Na krovu ladje je bilo 4229 potnikov in članov posadke, nesreča pa je bila usodna za 32 ljudi.

Nesrečo Coste Concordie naj bi zakrivil kapitan Francesco Schettino, ki se še vedno zagovarja pred sodiščem, grozi pa mu do 20 let zapora.

Sredi septembra so 290 metrov dolgo ladjo dvignili s čeri pred otokom Giglio ter jo postavili pokonci, potapljači pa so nadaljevali z iskanjem trupel.

Pred dvema tednoma so v bližini ladje našli ostanke, ki bi lahko bili človeški. Ali gre za posmrtne ostanke katere od pogrešanih oseb, še vedno ni znano, saj še niso znani rezultati analize DNK.