16-LETNIK VOZIL KOT NOR: Doma je izmaknil ključe in nekajkrat trčil v vozilo policije

Kronika

Policisti so v torek zvečer po obvestilu ženske iz Novega mesta, da so ji pravkar ukradli avtomobil, tega opazili v Bršljinu. Vozilo so poskusili ustaviti, a je voznik nadaljeval divjo vožnjo, med pregonom pa nekajkrat trčil v vozilo policije. Za volanom je bil 16-letnik. Policisti so ugotovili, da je doma vzel avtomobilske ključe in se odpeljal.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, jih je lastnica avtomobila na številko 113 poklicala nekaj pred deseto uro zvečer. Operativno-komunikacijski center je o dogodku obvestil patrulje na terenu. Prvi policisti pa so vozilo že nekaj minut zatem opazili v Bršljinu in ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno.

Voznik znakov policistov ni upošteval in je začel divjati in nevarno voziti po mestnih ulicah in okoliških vaseh: Ločne Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češče vasi ... Pregon je ustavila šele prometna nesreča v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico. Do takrat pa je po navedbah policistov večino časa vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu.

Vozilo so policisti zasegli, v postopku pa so ugotovili, da je 16-letni voznik doma vzel ključe avta in se odpeljal. Policisti so 16-letnika iz okolice Novega mesta pridržali zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Med pregonom je namreč tudi nekajkrat trčil v službeno vozilo policije in ga hotel izriniti s ceste. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija