16 LET PO IZGINOTJU ŠE VEDNO PREISKUJEJO: Znova so začeli z iskanjem takrat 3-letne deklice

Kronika

Portugalski preiskovalci skupaj z nemško policijo ponovno preiskujejo izginotje britanske deklice Madeleine McCann, do katerega je prišlo leta 2007 v portugalskem letovišču Praia da Luz. Po poročanju portugalskih medijev se osredotočajo na vodno zajetje Arade, kjer naj bi se pogosto zadrževal glavni osumljenec za dekličino izginotje.

Portugalski in nemški preiskovalci opravljajo nove preiskave v zvezi z izginotjem McCann leta 2007, so sporočili iz tožilstva v nemškem Braunschweigu. Več informacij zaradi interesa preiskave niso želeli podati, je pa tožilec Hans Christian Wolter za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da je v teku iskalna akcija.

Portugalski mediji so v ponedeljek poročali, da policija namerava preiskati vodno zajetje Arade, ki je od kraja izginotja oddaljeno okoli 50 kilometrov. Okolico in zajetje so policisti sicer pregledali že leta 2008, a niso odkrili nobenih sledi za izginulo deklico.

Kljub obsežni mednarodni iskalni akciji za McCann ni ostala nobena sled, za njeno izginotje pa ni bil obtožen nihče. 13 let po izginotju so nemški tožilci razkrili, da preiskujejo nemškega državljana, saj da imajo trdne dokaze, da je umoril izginulo deklico. Prav tako naj bi se po poročanju portugalskih medijev redno zadrževal v bližini vodnega zajetja Arade.

Christian Brückner, ki ga je kot osumljenca lani imenovala tudi portugalska policija, je bil v Nemčiji zaprt zaradi posilstva 72-letnice v letovišču, kjer je izginila McCann.

Takrat triletna Madeleine je v Praii da Luz izginila 3. maja 2007. Kljub obsežni mednarodni preiskavi niso nikoli našli sledi, povezanih z njenim izginotjem, kot tudi ne njenega trupla. 

Preiskovalci menijo, da je bila verjetno ugrabljena iz počitniškega stanovanja, kjer je bivala njena družina. 45-letni Brückner je v tistem obdobju večkrat obiskoval ta del Portugalske, kjer je med drugim vlamljal v hotelske sobe in preprodajal mamila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija